Aftermovie: Sonus Festival 2019

28. 8. 2019
Foto: Monika Škorjanc
Partyinfo.si

Več kot 12.000 obiskovalcev iz 65 držav sveta je plesalo 5 dni in 5 noči z več kot 70 nastopajočimi v klubih na otoku Pagu. Tekom festivala smo posneli lasten aftermovie, ki si ga lahko ogledate spodaj.

(Video: Monika Škorjanc & Kaja Škorjanc)

V petek, 23. avgusta, se je z že tradicionalnim afterpartyjem zaključil Sonus. Letos je festival gostil več kot 70 izvajalcev, od katerih je bila večina sestavljena iz vodilne svetovne scene elektronske glasbe, kot so Sven Väth, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Solomun, Marco Carola, Boris Brejcha, Derrick May, Joseph Capriati, Pan-Pot. Loco Dice, Seth Troxler, I Hate Models, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Dax J, Black Coffee, pa tudi imena regionalne in domače scene, ki jih organizatorji Sonus še posebej podpirajo – Petar Dundov, Valentino Kazyani, Dejan Milićević, Marko Nastić, Ian F, Josip Bajic aka Bronski, Marin Biočić in Mate Čeko. Čeprav so morali nekateri odpovedati svoj nastop zaradi bolezni, je program potekal po urniku.

Večina obiskovalcev je na Pag prišla zaradi festivala iz Nemčije, Italije, Francije, Združenega kraljestva, Nizozemske, a vse več gostov prihaja tudi iz Avstralije, ZDA, pa tudi oddaljenih destinacij, kot so Brazilija, Južna Koreja, Tajska, Egipt, Japonska itd.

Poleg zadovoljnih organizatorjev, je bilo v času Sonusa v mestu Novalja prav tako večje povpraševanje za apartmajske nastanitve, polni so bili tudi gostinski objekti.

Sonus je s svojim impresivnim programom, posebnim vzdušjem in privlačno lokacijo že tri leta zapored osvojil nagrado “Ambasador” za najboljši hrvaški festival elektronske glasbe in tudi 3 leta zapored je bil uvrščen med najboljše festivale v mesecu avgustu po mnenju Resident Advisorja.


Za več informacij o samem dogodku Sonus Festival in vseh ostalih dogodkih, ki jih pripravlja organizator nam sledite na socilanih omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

%d bloggers like this: