Reportaža & Aftermovie: Sonus Festival 2018

29. 8. 2018
M. Škorjanc & K. Škorjanc
Foto: Monika Škorjanc, Kaja Škorjanc
Partyinfo.si

Zgodaj zjutraj, v nedeljo 19. 8. 2018, smo se s polnim avtom posadke in temeljnih potrebščin za preživetje, odpravili proti dolgem in večinoma golem otoku Pagu, da bi se udeležili že nadvse težko pričakovanega festivala underground elektronske glasbe Sonus. Za tem, ko smo se uspeli dodobra namestiti v prijetnem apartmaju s pogledom na morje, smo se podali na pravi žurerski raj- plažo Zrće. Pod okriljem festivala Sonus, je tam donelo iz treh obmorskih klubov, z imeni Kalypso, Aquarius in Papaya.

Prvi dan festivalskega dogajanja je za nas otvorila talentirana lokalna umetnica Marina Karamarko, ki se je publike dotaknila ne le z glasbo, ampak tudi s svojo prijetno in pozitivno energijo. Mesto za mešalno mizo v zrškem klubu Kalypso, je Marina nato odstopila Andrei Olivi. Medtem ko je ena od naju ostala, da prisluhne kaj ima pokazati Andrea, pa se je druga podala na debitantski nastop energične Nastie. Dobro atmosfero skozi noč so vzdrževali Amelie Lens, Pan-Pot in pa Jamie Jones, ki je nastopil ob boku priljubljenih bratov Martinez.

Atmosfera naslednje noči, se je v primerjavi s prvo, še povzdignila, za kar so bila zaslužena velika imena sodobne elektronske avantgarde. Amelie, ki velja za eno izmed najbolj cenjenih ženskih DJ osebnosti na planetu, nas s svojim značilnim pristopom in acid stilom nikakor ni pustila ravnodušnih. Rødhåd, ki ga njegovi poslušalci pogostokrat okličejo s techno vikingom (eng. Viking of techno), je svoj naziv opravičil z nekoliko temačnejšo selekcijo glasbe. Vzdušje polno pozitive, ki nas je obdajalo, je od naju zahtevalo, da ostaneva na istem plesišču še za en set, katerega je s pomočjo svojih izjemnih sposobnosti za mešalko odvrtel planetarno popularen Hawtin, ki je poosebljen sinonim za minimalizem. Željni še več zabave in ”luštov” po še nekoliko bolj tech-house ritmih, sva se napotili še v Papayo, da prisluhneva glasbi italijanskega glasbenega titana, Marca Carole.

Tretji dan smo v sončni zahod poplesavali v družbi živahnega techno tandema Pan-Pot, nakar sva se znotraj območja festivala razdelili. Vrhunec dneva je za eno izmed naju predstavljal Loco Dice, medtem ko so to za drugo bili dvojec Tale of Us in Adam Beyer.

Predzadnjo noč s krepkim poudarkom na technu so pričarali Chris Liebing, ki se od mešalnega pulta kar ni mogel odlepiti, kar je vodilo v nenačrtovan b2b z Maceom Plexom. Omembe vreden pa je vsekakor tudi trenutek v noči, ko je Joseph Capriati, plesiče kluba Aquarius, popolnoma obnorel s techno hitom letošnjega poletja, Your Mind- Adam Bayer & Bart Skills.

Preostala nam je še zadnja priložnost za uživanje v avanturi, ki je preteklih nekaj dni združevala prelepo plažo, kristalno čisto Jadransko morje, nepozabne sončne zahode in izključno kvalitetno glasbo. Zadnji dan je bila prava techno afera s Sven Väthom in njegovo zbirko neprecenljivih vinilnih plošč. Po nekoliko krajšem obisku nastopa Solomuna, skozi katerega set je bilo moč opaziti preplet med nemško učinkovitostjo in hedonističnim balkanskim slogom, smo pustili, da nas na glasbeno potovanje kot zadnji odnese še Kölsch. Le-ta je spustil ogromno svojih klasik, ki jih je internacionalno občinstvo festivala, pred katerim je nastopil premierno, naravnost oboževalo.

Da povzamemo, letošnja edicija famoznega festivala Sonus, je bila v znamenju dobre družbe, glasbe, hrane, malo spanja, a veliko smeha, predvsem pa neutrudljivega plesa. Najlepše se zahvaljujemo organizatorjem festivala za nepozabne trenutke, ki so nam jih omogočili, vsekakor so nas prepričali, da se na tla festivala vrnemo tudi naslednje leto.

Najin aftermovie in celotne galerije iz posameznih dni festivala si lahko ogledate spodaj!

Foto in video: Monika Škorjanc in Kaja Škorjanc


Festivalu Sonus lahko sledite na socialnih omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

 

%d bloggers like this: