• :
  • |

Recenzija: Perc – Ma (Stroboscopic Artefacts)

16. 1. 2016
t. b.

Perc je eden izmed osrednjih referenčnih točk za moderno elektrnosko glasbo. Postal je zelo spoštovan producent v žanru tehna in je poleg tega tudi imetnik lastne založbe Perc Trax. Njegovo delo lahko poistovetimo z naklonjeno intenzivnostjo: njegovi singli so tonalno zelo bogati in izjemno kompleksni ter delujejo razsvetljujoče, kdaj tudi soočajoče.

Nov EPMabo izdal 12. februarja pri založbi Stroboscopic Artefacts. Perc nam je ponudil tri različne, zelo definirane in eksperimentalne koncepte: The Death of Rebirth, Negative Space in Ma. EP otvori s peklenskim ponavljajočim se ‘4/4 kick drum throbom’, ki poslušalca pritegne k nadaljnjem odkrivanju. Tekstura je zelo metalna, steklena, polna razbijajočih se objektov. Kompozicija pa zelo čista in natančna.

Negative Space deluje bolj stabilno in predvidljivo. Na poti nas preseneti z občutki izstrelnjenih praznih metkov in prazne dvorane iz londonskih industrijskih con. Klavirska dihtonija pa popestri strukturo in ustvari melanholijo. Ma, dolg 12. 25, pa je zelo eksperimentalen, železen in skoraj grozljiv preplet visoko prostornih tonov.

%d bloggers like this: