• :
  • |

Recenzija: Herdersmat Part 1-7 (MORD)

7.1.2016
t. b.

Bas Mooy je izdal pod svojo Mord založbo kompilacijo ‘Herdersmat Part 1-7‘. Zelo ambiciozen projekt rotterdamske založbe združuje kar 28 prej neizdanih singlov, ki so delo artistov, kot so: Rebekah, Ritzi Lee, Oscar Mulero, ROD, Sleeparchive, UVB in ostalih.

Kaj torej ponuja MORDBOX001? Shards (sam se opisuje, kot del razbite keramike, stekla) nemilostljivo otvori zbirko s skladbo ‘MRDMRDMRD’, ki nam oriše nadaljevanje in uteleša hiper realnost v utripajoči se luči in ne pusti niti kančka dvoma o sami kompoziciji, kvaliteti ali suverenosti artista.

Part 2? Sleeparchivov ‘Evicted’ in UVB-jev ‘Someone calling cut’ povzameta vse najbolj trde in surove ritme plesnih maratonov, ki jih spreten Bas Mooy v ‘Owl in the daylight’ spreobrne v hipnozo sinteze svetovnega tehna in minimala.

V tretjem delu je Ritzi Leejev ‘Sonic Sense’ določil narativo, ki je ne dohaja prav vsak producent. Digitalno, piskajoče, ponavljajoče, vendar zelo harmonično okolje za katerega ima Part 4 odgovor. Oscar Mulero in ‘Liner’. Osebni stil je zelo dovršen in izrazit, skorajda že prepoznaven. Singel preseneča iz sekunde v sekundo.

Peti del otvorita Clouds z ‘Healthy rapid’ z zelo enostavno kompozijijo, bolj udarno vožnjo. ROD-ov ‘Betrayed by love’ pa ima prijeten aneksiozen učinek, ne pusti dihati, vendar zadovoljuje zahteven sluh in izkušene plesne čevlje.

Tracklist:

Part 1:
A1 Shards – MRDMRDMRD
A2 Radial – Cru
B1 Ansome – Tony
B2 Kwartz – Roots

Part 2:
C1 Sleeparchive – Evicted
C2 UVB – Someone calling cut
D1 Bas Mooy – Owl in Daylight
D2 Damcase – Low fx to aux

Part 3:
E1 Ritzi Lee – Sonic Sense
E2 Eomac – Phisk
F1 Endlec – Hard Education
F2 Museum – Slope

Part 4:
G1 Oscar Mulero – Liner
G2 SHXCXCHCXSH – MRD
H1 Lag – Varijacije
H2 Miro Lopasso – Beneath

Part 5:
I1 Clouds – Healthy Rapid
I2 Rebekah – Orbital
J1 DJ Boss – Trolley
J2 Myler – Love for Hire

Part 6:
K1 Sunil Sharpe – Magpie Science
K2 3.14 – Epivitor
L1 Paul Birken – Cracking Handfed
L2 Pinion – Sifting

Part 7:
M1 The Transhumans – Zero-Point Field
M2 ROD – Betrayed by love
N1 Ontal – Deflection
N2 W.I.R.E. – Crucible

%d bloggers like this: