• :
  • |

Recenzija: Inigo Kennedy – Clarion Call

24.11.2015
t. b.

Inigo Kennedy je po dolgoletnem sodelovanju z eno izmed najbolj odmevnih berlinskih založb Token Records ponovno izdal izvrsten EP, ki zajema štiri skladbe: ‘Clarion call’, ‘The Fold’, ‘Kepler in ‘Dusk’. Album ‘Clarion Call’ je bil izdan na 12” vynil plošči z možnostjo digitalnega prenosa.

Angleški producent je vsako leto bolj dovršen in vsak nov izid je potrditev njegovega trdega dela ter znanja, ki ga je v že omenjenem EP-u izvrstno pokazal. Pristop, ki ga je ubral je zelo eksperimentalen in melodičen. Album je izšel le nekaj dni nazaj (20. novembra) in ima na Soundcloudu že 4000 predvajanj.

V prvem singlu albuma sintezija utopičnih melodij preraste v nekaj zelo podzemnega in udarnega, nikakor nežnega. ‘Clarion Call’ se razvije v čudovit spekter različnih razsežnosti, ki poslušalca ne pustijo ravnodušnega. Kaj je v nadaljevanju se boste spraševali? ‘The Fold’ ima nekoliko drugačno strukturo, bolj umirjeno, manj razgibano. Berlinski minimal tukaj nebi moral biti bolj izrazit. ‘Kepler’ pa nam konkretno strukturo različnih, zelo udarnih in unikatnih izraznih not zada velik iziv za plesne korake. Inigo pa pravi, da bi morali od plesišča pričakovati več in sama se nebi morala bolj strinjati.

Sledite mu lahko tudi na Facebook profilu.

%d bloggers like this: