• :
  • |

Watergate prevzel Era Nightclub v Cape Townu

Neža Majcen
2. 2. 2016
Partyinfo.si

Le peščica klubov je tako idilična kot Watergate. Poznani techno in house klub, ki vsak teden zabava tisoče žurerjev z vsega sveta, ima veliko vlogo na glasbeni sceni mesta techna, Berlina. V klubu vrti vedno več Južnoafričanov, kar je še zbližalo Cape Town in Berlin do točke, da je Watergate za eno noč prevzel Era Nightclub v Cape Townu.

Pobudo je dal Floyd Lavine, ljubljenec Berlin Nightcluba, pridružil pa se mu je Marco Resmann, ki je rezident v Watergateu. Marco je hišni DJ že vse od leta 2006 in je postal znamka zase, ne samo za plesalce ampak tudi kot izreden producent in ko-ustanovitelj Upon.You Records, ki imajo seznam več kot stotih produktov, med njimi pa so DJ Le Roi, Echonomist in Reset Robot.

Resmann je odrasel med širokim spektrom elektronske glasbe v berlinskem tranzicijskem obdobju srednjih devetdesetih, kjer je našel svojo smer v produkciji plesne glasbe. Njegova ljubezen do house glasbe ga je vodila do vrtenja in produkcije glasbe. Slednja je definirala njegovo kariero in utrdila njegovo pozicijo kot pomemben član berlinske underground glasbene scene. Glasbo je najprej izdal pod psevdonimom Phage pri založbi Intim Records, ki si jo lasti Martin Landsky. Sledila je kolaboracija z Danielom Dreierjem. Po srečanju s Tassilom Ippenbergerjem in Thomasom Benexigem so ustanovili skupino, ki je nam poznana pot imenom Pan-Pot. Postali so ogromno ime na house in techno sceni, glasbo pa so izdajali pri založbah Mobilee, Soma, Bedrocm, Get-Physical in Systematic.

Konec tisočletja je dočakal album Hello From Planet Earth, ki ga je Marco izdal skupaj z Normanom Weberjem (Luna City Express), po tem ko sta se spoznala na novoletni zabavi in skupaj vrtela glasbo vrsto let, sodelujeta pa še dandanes.

Z ustanovitvijo lastne založbe Upon.You Records je zmožen izkoriščati svoj talent za odkrivanje kvalitete, postal je namreč konsistenten globalen dejavnik v prispevanju k najboljšemu houseu in tech-houseu. Upon.You se je kasneje razširil še na agencijo za booking, ki je izredno pomemben del internacionalnega klubskega sveta.

Od vrtenja do produkcije, vodenja več založb ter tega, da je nepogrešljivi del industrije, Marcotov vpliv seže zelo daleč. Kot strastni ljubitelj house glasbe in brezhiben »tastemaker«, Marco Resmann pooseblja uspešnega DJa, ki glasbi ne prispeva samo s svojimi seti, temveč z vsemi aspekti svoje kariere.

Vir: Pulseradio

%d bloggers like this: