• :
  • |

Ultra Europe ostaja na Hrvaškem do leta 2022?

Ljubljana 04.08.2015
Ivana Lugonjić
Foto:Ultra Europe

Festival  Ultra  Evrope, ki je potekal v Splitu v mesecu  juliju, je spremljalo okoli 150.000 obiskovalcev iz 43 držav, kar je 15 odstotkov več kot lani. O rezultatih letošnjega festivala Ultra Europe v Splitu je v ponedeljek govoril podžupan Splita Goran Kovačević. Ni bilo incidentov, za katere se moramo zahvaliti organizatorjem, je dejal Kovačević in ugotovil, da gostje Ultre niso nagnjeni k težavam, kar je olajšajo delo reševalnim službam.Zdravniško pomoč je poiskalo 200 ljudi, od katerih jih je 64 premeščenih v  KBC Split. Kovačević je dejal, da je mesto Split od začetka prepoznalo, kako pomembnen je festival in upa, da bo naslednja verzije Ultre v Splitu še bolj popularna zaradi nogometnega prvenstva .

Joe Bašič  je v imenu organizatorjev povedal, da je letošnja Ultra daleč najbolj uspešna. “Ultra Evrope je zaključila svojo tretjo uspešno izdajo.Imamo odlične  rezultate, 150.000 ljudi iz 43 svetovnih  držav  je porabilo okoli 500 milijonov kun. Mislim, da smo res naredili dobro delo.Hvala bogu, ni bilo incidentov,kar pošljilja pozitivno sliko v svet.Ljudje prepoznajo Split kot destinacijo, kjer lahko preživijo  cel teden. Dobro je, da smo letos razširili zgodbo za sedem dni in je festival  vključeval tudi otoke Brač, Hvar in Vis .Ljudje  so poleg festivala videli čudovite plaže in zgodovinske znamenitosti.Letos nam je bilo naklonjeno tudi vreme v času festivala, “je dejal Bašič in dodal, da dobo jeseni podaljšali pogodbo tako, da Ultra Europe ostane v Splitu do leta 2022. 

Direktorica turističnega urada mesta Split Alijana Vukšić je dejala, da je največ gostov prišlo iz Velike Britanije, Irske, Avstralije, ZDA, Nemčije in Francije, v mestu pa so ostali povprečno tri dni in pol. “S temi podatki smo zadovoljni. Velik razlog za to je mega dogodek Ultra  Evrope”.
Se vidimo na festivalu Ultra Europe v letu 2016.

 

%d bloggers like this: