• :
  • |

Ulični ustvarjalec Dario Rossi: techno s ponvami

26.2.2017
N.M.
Partyinfo.si

Plesna glasba, še posebej techno, je že od nekdaj umetnost povezana sa futurizmom. Tudi orodja, ki jih uporabljamo, so po navadi tehnološko napredni inštrumenti. Svetla izjema temu pravilu je italijanski genij po imenu Dario Rossi.

Da, seveda ste že videli bobnarje na ulicah turističnih mest po svetu. Na prvi pogled se Dario zdi eden izmed mnogih. Ampak ko se zažene, Rossi s svojimi lonci, ponvami in vedri ustvarja realen, plesišč-vreden techno, ki vas bo spravil na noge.

Poglejte si mojstra na delu:

Po tem ko ga nekaj minut poslušate, postane jasno, da je njegova inspiracija techno, samo zaigran na primitivnih analognih instrumentih. Vsak izmed njegovih nastopov bi se prav lahko znašel na kakšnem warehouse rejvu.

Delati techno brez računalnikov je neverjetno. Delati techno brez elektrike se zdi čisto nemogoče. Naša scena je preživela trideset let v mišljenju, da je techno lahko narejen samo z uporabo tehnologije, tako da je osvežujoče videti nekaj novega. Še posebej če je to nek moški, ki sedi na ulici obkrožen z lonci, po katerih tolče, proizvaja pa nadpovprečno kvalitetno glasbo.

%d bloggers like this: