• :
  • |

SoundCloud je skrčil bitno hitrost za 50 %

11.01.2018
T.R.
Partyinfo.si

Brez kakršnega večjega naznanila je online streaming platforma SoundCloud skrčila bitno hitrost iz 128kbps na 64kbps in iz MP3 oblike prešel na Opus.

Tu se sedaj poraja vprašanje ali je bila ta odločitev SoundClouda pametna ideja. Opus sicer vztraja, da je prehod iz MP3 in skrčitev bitne hitrosti na 64 kbps super ideja, saj naj bi s tem ustvarili superiorne izdelke, ki so del  svetovno največjega glasbenega in avdio platforma. Številni pa so si enotni v mnenju, da si SoundCloud vztrajno koplje črno luknjo.

Po številnih obtožbah in kritikah na račun takšne odločitve, so se končno oglasili tudi predstavniki SoundClouda, s pojasnilom:

˝SoundCloud ni spremenil svojega pristopa h kakovosti zvoka. Opus (uporabljajo ga tudi drugi) uporabljamo že od leta 2016, prav tako pa redno skrbimo za preizkušanje različnih kombinacij kodiranja in pretakanja glasbe, saj želimo našim poslušalcem omogočiti kvalitetno in čudovito glasbeno izkušnjo na kateri koli napravi. Poleg tega vse glasbene vsebine shranimo tudi v prvotni različici (kakovosti), takšno kakršno jo naloži ustvarjalec na spletno stan. Na ta način lahko namreč glasbo prilagajamo in posodabljamo tako, da je vedno v skladu z napredkom v kodiranju in predvajanju.˝

Kljub temu, da se večini odločitev SoundClouda ne zdi dobra, verjamemo, da bomo lahko še naprej uživali v kakovostni glasbi na njihovi spletni strani.

%d bloggers like this: