Še pomnite Techno Vikinga?

Med zdolgočasenim brskanjem po spletu sem pred kratkim naletel na zanimiv fenomen, ki si ga ljudje poimenovali TECHNO VIKING. Zakaj takšno ime, vam bo hitro jasno ob ogledu legendarnega videoposnetka. Najprej pa nekaj besed za tiste, ki ne veste, o čem govorim.

Video je bil posnet 8. julija 2000 na Fuckparade-u v Berlinu. Fuckparade je letna techno demonstracija na ulicah Berlina proti komercializaciji kulture in javnega življenja, ki je med drugim imela precejšnje težave z oblastmi.

Kakorkoli, agresivni germansko-vikinški plesni koraki neznanca, ki fascinira s svojo pojavo, so najprej postali slavni na ameriški strani s pornografsko vsebino. Video je viralno zaokrožil po internetu leta 2007 in dosegal po milijon ogledov na dan. Odločni in divji tehno gibi vikingu podobnega neznanca in čreda pristonih, ki mu slepo sledijo, spominjajo na generala in njegovo vojsko.

Zanimivo pri vsem tem je, da identiteta slavnega generala nikoli ni bila razkrita, je bila pa vložena tožba proti stranem, ki so posnetek objavile, zaradi kršenja osebnih pravic.

Dame in gospodje… TECHNO VIKING

https://youtube.com/devicesupport

Partyinfo.si
Avtor članka: Aljaž Lazar
05.02.2014

Želiš potovati z nami na Transmission v Bratislavo. Klikni TUKAJ.
Te zanimajo najnovejše fotke z različnih eventov? Klikni TUKAJ.
Ne veš, kje se ta vikend dogaja? Klikni TUKAJ in izvedel boš prav vse.
Si DJ in te zanima, kaj je novega v svetu elektronike? Klikni TUKAJ in bodi na tekočem.

 

%d bloggers like this: