• :
  • |

SVAKA ČAST MLADENE!

Izola, 22.5.2016
G.Z.
Foto:Dejan Hren.

»A lahko še za kako uro potegnem?« je malo pred osmo zjutraj, ko se je Izola že kopala v soncu, vprašal Mladen Solomun, ki ga ob slovenski premieri evforično občinstvo tudi po dveurnem podaljšku ni izpustilo izza gramofonov. A red je red in po šestih urah se je ‘kralj Ibize’ s polno areno navijačev pač preselil na after …

Da bo težko pričakovani nastop regionalnega glasbenega superheroja izvenserijski, se je napovedovalo že nekaj časa: najbolj navdušuje dejstvo, da domači žurerji kažejo veliko podporo ambasadorem pri prizadevanih, da sceno razvijajo z gostovanji svežih imen svetovne elektronske avantgarde, da je Solomun močan povezovalni element v nekdanji skupni državi pa je potrdila tudi množica gostov, ki se je na žur pripeljala iz Makedonije, Srbije, Bosne in Hrvaške. V enačbo dodajte še obvezno kvoto Italijanov, bivšega gruzijskega ministra za turizem, Petra Polesa, Tjašo Cvetkov, Brino Knauss, ki se je na žur pripeljala iz Milana, kup staroborcev, celo novo generacijo rejverjev … in dobite eksplozivno mešanico, po kakršni je Ambasada Gavioli slovela v zlati dobi.

»Ob nastopih v regiji vedno čutim poseben pritisk,« je pred špilom povedal simpatični velikan iz Travnika, ki je v Hamburgu zgradil enega najvplivnejših imperijev v elektronski sceni. A kakšne posebne treme ni pokazal. Mojster epskih setov je začel počasi in v nekaj urah zgradil izjemno energijo, ki so jo periodično prekinjale glasne ovacije in skandiranje navdušenega občinstva. Vzdušje se je stopnjevalo iz ure v uro in ob šestih, ko se v Ambasadi običajno prižgejo luči, je bilo v nabito polnem klubu vsem jasno, da žura še nekaj časa ne bo konec. Če bi bilo po Mladenovo, bi trajal vsaj do desetih, ko pa je videl, da ne bo šlo, se je vda v usodo, se navdušen nad odzivom zahvalil občinstvu za nepozabno noč in se z najbolj vztrajnimi žurerji preselil na after.


Seth Troxler, Nina Kraviz in Solomun so nas to pomlad odlično ogreli za poletje, ki bo v Gavioli prineslo kup techno in house mojstrov, svežih in prekaljenih imen, za začetek pa na koledarju označite 23. julij, ko se bo zgodil letošnji Summer Gathering.

%d bloggers like this: