Reportaža: Šentech 2017 // DARIO ROSSI

30. 10. 2017
Reportaža: Monika Škorjanc
Foto: Alen Herič
Partyinfo.si

Pretekli vikend, v soboto 21. 10. 2017, se je naša ekipa zapeljala v Šentjur na dogodek organizatorjev tamkajšnjega študentskega kluba mladih.

Najprej so na račun prišli privrženci kvalitetne house glasbe, za katero je kot prvi s svojimi izbranimi ritmi poskrbel Alen Herič, z ogrevanjem plesišča pa je nadaljeval MOBO, ki s svojo neskončno kreativnostjo blesti na mnogih področjih tudi onkraj glasbenega.

Nekaj minut pred polnočjo smo se Robertu Lauertu pustili odpeljat v svet techna, kjer nas je s svojo vidno strastjo in predanostjo prevzel s takšno intenzivnostjo, da smo popolnoma spregledali dejstvo, da je nekje sredi njegovega seta, sobota postala nedelja.

Boljši začetek dneva od tega, ki je sledil bi si stežka zamislili –  prvič v Sloveniji smo imeli namreč čast slišati italijanskega uličnega bobnarja Daria Rossija z izjemnim ritmom in popolnoma unikatnim pristopom do ustvarjanja glasbe. Z nekaj naključnimi predmeti mu je uspelo pričarati nepozabno in še kako posebno rave izkušnjo primerljivo s popolnoma elektronsko podkrepljenimi, kot smo jih bili vajeni do sedaj.

Z dvigom števila bpm-jev je poraslo tudi število po ritmu premikajočih se ljudi, za kar je bil s svojim izrazito energičnim setom odgovoren obetavni DJ in producent Dennis n’Bakhaa, pošten zaključek pa nam je namenil, vsem dobro poznani, Reaky z uro in pol dolgim trance setom.

V to da izvedba tokratne edicije Šentecha nebi bila pohvalna sploh nismo dvomili, priznamo sicer rahel skepticizem glede dogajanja na prostem pod šotorom, a je le-ta bil popolnoma odveč, saj je dobra glasba poskrbela, da nas ni zeblo!

%d bloggers like this: