• :
  • |

Reportaža: Šentech 2017 // DARIO ROSSI

30.10.2017
Monika Škorjanc
Foto: Alen Herič

Partyinfo.si

Pretekli vikend, v soboto 21. 10. 2017, se je naša ekipa zapeljala v Šentjur na dogodek organizatorjev tamkajšnjega študentskega kluba mladih.

Najprej smo na račun prišli privrženci kvalitetne house glasbe, za katero je kot prvi s svojimi izbranimi ritmi poskrbel Alen Herič, z ogrevanjem plesišča pa je nadaljeval MOBO, ki s svojo neskončno kreativnostjo blesti na mnogih področjih tudi onkraj glasbenega.

Nekaj minut pred polnočjo smo se Robertu Lauertu pustili odpeljat v svet techna, kjer nas je s svojo vidno strastjo in predanostjo prevzel s takšno intenzivnostjo, da smo popolnoma spregledali dejstvo, da je nekje sredi njegovega seta, sobota postala nedelja.

Boljši začetek dneva od tega, ki je sledil bi si stežka zamislili –  prvič v Sloveniji smo imeli namreč čast slišati italijanskega uličnega bobnarja Daria Rossija z izjemnim ritmom in popolnoma unikatnim pristopom do ustvarjanja glasbe. Z nekaj naključnimi predmeti mu je uspelo pričarati nepozabno in še kako posebno rave izkušnjo primerljivo s popolnoma elektronsko podkrepljenimi, kot smo jih bili vajeni do sedaj.

Z dvigom števila bpm-jev je poraslo tudi število po ritmu premikajočih se ljudi, za kar je bil s svojim izrazito energičnim techno setom odgovoren obetavni DJ in producent Dennis n’Bakhaa, pošten zaključek pa nam je namenil, vsem dobro poznani, Reaky z uro in pol dolgim trance setom.

V to da izvedba tokratne edicije Šentecha nebi bila pohvalna sploh nismo dvomili, priznamo pa rahel skepticizem glede dogajanja na prostem pod šotorom, katerega pa je izničila dobra glasba, ki je poskrbela, da nas ni zeblo!

%d bloggers like this: