Reportaža: MTV Summerblast 2017

1. 9. 2017
Ž. I.
Foto: Arhiv MTV SUmmerblast
Partyinfo.si

Minuli vikend je nedaleč stran od meje, v obalnem hrvaškem mestu Poreč potekala druga edicija festivala imenovanega MTV Summerblast. Slednji je bil, tako kot lansko leto na sporedu zadnji vikend v mesecu avgustu, letos petindvajsetega in šestindvajsetega. Prvi dan dogajanja so nedvomno komaj čakali vsi ljubitelji elektronske glasbe. Z belgijskim dvojcem Dimitri Vegas & Like Mikeom, mladeničem Oliver Heldensem, pa house mojstrom Duke Dumontom je bil petek zares poseben. Nakar je sledila še sobota oziroma malce drugačen dan, kot smo ga na elektronskih festivalih vajeni. Glavna zvezda tega večera je bil ameriški igralec Will Smith, ki je prvič po sedmih letih ponovno stopil na glasbeni oder.

Pa naj se za začetek dotaknemo uvodnega dne, ki ga je ob obali, obdani s sončnimi žarki otvoril Lorenzo. Za njim je vajeti v svoje roke prevzel DJ Max, nato pa je, ob dvajseti uri sledil termin slovensko hrvaškega dvojca imenovanega Vanillaz. Miha in Marko sta, kot je bilo od niju tudi pričakovati, vsekakor navdušila širšo glavo množice. Po njunem končanem setu je na vrsto prišel nov dvojec, in sicer Rewire & Varski, ki sta za mešalno mizo, za glasbene ritme, tako kot DJ-ji za njima skrbela kar uro in pol. Termini vseh glasbenih virtuozov so minevale zares hitro. Na vrsto je namreč že stopil simpatični Anglež Jonas Blue, ki je v letošnjem poletju zaslovel predvsem s hitom ‘Mama’. Prav ta pesem, je par tisoč glavo množico, v času njegovega seta najbolj očarala. Nato pa je prišel čas za »chill«. Duke Dumont je zagotovo znan po prav takšnih komadih. In že je bila ura 01:30, kar je pomenilo nič drugega kot, da bo na oder stopil 22-letni Nizozemec Oliver Heldens. Prav njega sem se, sam osebno najbolj veselil. Svoj set je začel s pesmijo, ki jo je izdelal skupaj z velikim Tiestom. Zagotovo vsi veste, da gre za Wombass. Basi so ob predvajanju le te kar poskakovali. Moja pričakovanja je Oliver definitivno upravičil. Bila je tretja ura, kar je pomenilo konec Heldensove minutaže. Za njim bi oder morala zavzeti Dimitri Vergas & Like Mike, a niju ni bilo nikjer. Ponovno sta bila tu Rewire & Varski. Vsi so se spraševali, kje sta Belgijca? Ju morda ne bo? A kasneje je vsem odleglo, kajti sporočili so, da brata bosta nastopila, ampak uro kasneje, kot je bilo predvideno. Ob začetku seta belgijskega dvojca se je pred odrom definitivno nagnetlo največ ljudi. V svojem stilu, sta tudi tokrat vse obiskovalce Summerblasta več kot navdušila. Skakanja, plesanja in petja v času njunega nastopa, pred odrom definitivno ni primanjkovalo. Uro kasneje kot bi morali, a to zagotovo ni nobenega motilo, se je ob petih prvi dan zaključil. Nastopil je čas za krajši počitek in skok v morje.

Nov večer, nova zabava, a že zadnja. Skok v morje je po zares majhni količini spanja več kot odlično pomagal pri pripravi na nove ure zabavanja. Tudi na drugi dan, ki je bil glasbeno sicer nekoliko drugače obarvan, se je dogajanje pred glavnim odrom začelo ob osemnajsti uri. Luca Caro, Jimmy Clash in Avadox so bili prvi trije DJ-ji, ki so v roku treh ur en za drugim stopili za mešalno mizo. Za slednjimi, sta še drugi večer zapored nastopila Rewire & Varski. Ura je bila 21:40 in »mešalko« je zavzela skupina Far East Movement, ki je z nekoliko starejšimi, a hkrati legendarnimi komadi zares popestrila vzdušje. Zagotovo se še spomnite hitov kot so ‘Turn Up teh love’ pa ‘Like a G6’ in ‘Get Up’. Phat Phillie je bil naslednji na listi nastopajočih, tik za njim pa legendarna Will Smith & DJ Jazzy Jeff. Dvojec, ki je na kakšnega izmed glasbenih odrov skupaj stopil prvič po kar sedmih letih je zares, ampak čisto zares zažigal. Will Smith, nenazadnje tudi filmski igralec je nedvomno poskrbel za pravo eksplozijo pirotehnike. Pesem, ki so jo skorajda vsi, skupaj z Willom prepevali pa je tista popularna ‘Welcome to Miami’. Konec zabavanja z Willom in Jeffom, je na oder pripeljal Tini Tempaha. Tudi slednji je poskrbel za pravi spektakel. ‘Tsunami’, ‘Earthquake’, ‘Miami 2 Ibiza’ so pesmi, ki jih je poleg kopice drugih 28-letni Britanec predvajal. Sledil je Mike Perry, ki je mene osebno kar prijetno presenetil. Za konec pa še Galantis in njun Runaway. Šveda sta tako kot ponavadi, tudi tokrat na odru imela kopico bobnov, ki so dodali nekaj posebnih melodij. Že prej omenjeni komad ‘Runaway’, je skupaj s ‘Penaut Butter’, ‘No Money’ pripeljal zaključek druge edicije tega obalnega festivala.

Naj za konec dodam še, da po odlični prvi noči, sam na drugi dan dogajanja z organizatorji nisem bil zadovoljen. Med vsakim nastopajočim smo namreč vsi obiskovalci pred odrom poslušati približno deset minut tišine, kar je nedvomno privedlo do razočaranih obrazov.

 

%d bloggers like this: