• :
  • |

REPORTAŽA: MTV SUMMER BLAST 2016

24.08.2016
Ž.I.
Partyinfo.si

Preteklii konec tedna je minil v znamenju glasbenega festivala Club MTV Europe Summerblast. Prav ta festival je letos premierno potekal v sosednji Hrvaški, natančneje v čudovitem obalnem mestu Poreč. Na prečudovitem odru, ki je bil postavljen tik ob morju, so za odlično EDM glasbo skrbeli svetovno znani izvajalci, ki jih velikokrat sicer opazimo na lestvicah MTV-ja.

Kot sem omenil že poprej, je festival potekal na dan petka in sobote. Otvoritev samega festivala je pripadla Wolffmanu, tik za njim pa je za mešalko stopil, slovencem kar precej znani, duo Vanilazz. Slednja namreč množico velikokrat zabavata v ljubljanskem klubu Cirkus. Po končanem setu prej omenjenega dua sta se do 23:00 zvrstila še dva nastopaa in sicer Jonas Blue ter R3wire&Varski. No točno uro pred polnočjo pa vse tja do tretje ure zjutraj pa so oder zavzeli glavni trije tega večera. Najprej je za navdušenje obiskovalcev skrbel 34-letni Example, ki je s svojim malce starejšim, a še vedno izjemnim komadom ‘Change the way you kiss me’ povsem obnorel par tisoč glavo množico. Tik za slednjim je nastopil 38-letni Fedde Le Grand, nato pa je sledil verjetno med množico kar najbolj prepoznaven Nick van de Wall, nam bližje Afrojack. Headliner, ki se trenutno nahaja na 8. mestu lestvice TOP 100 DJ-jev je tudi tokrat množico zares začaral. Ura je hitro tekla in že je bil na vrsti zadnji DJ prvega dne Zeds Dead.

No sledil je drugi dan dogajanja, in s tem novi izjemni izvajalci. Tudi v soboto je sonce visoko na nebu močno sijalo in s tem odprtih rok vabilo k plaži na pošteno osvežitev. Popoldne je hitro minilo in v znamenju dobrega vzdušja se je dogajanje pred odrom kaj kmalu začelo. Tokrat je za prvi za mešalko točno ob 18:00 stopil Avadox. Za njim so vrteli še Aldo Morro, Martin Jensen, R3wire&Varski, nato pa v svoje roke »odgovornost« prevzeli glavni trije drugega dne. Najprej je za mešalko stopil 26-letni Zedd. Tik za njim pa je na vrsto prišel priljubljen 38-letni dolgolasec, rojen v Miamiju, Steve Aoki. Širšo množico je zares očaral in seveda tudi tokrat brez njegovih značilnih tort ni šlo. Obiskovalci so se v prvih vrstah kar borili za to, da bi Steve zalučal torto v njih. Med drugim je Aoki v svoj set uvrstil tudi njegov najnovejši komad z naslovom ‘What we started’. No za slednjim pa je na oder stopil še zadnji DJ premiernega a izjemnega festivala. Lost Frequences me je osebno kar nekoliko presenetil. S svojim setom je očaral tako mene kot tudi vse prijatelje, s katerimi sem doživel ta nepozaben konec tedna. Med setom slednjega je sicer tudi malce deževalo, a to zares nobenega ni prav nič motilo. Ura in pol, kolikor jo je imel 22-letni Belgijec na voljo je minila kot bi mignil in festival se je zaključil.

 

%d bloggers like this: