• :
  • |

REPORTAŽA: Kurzschluss VOL III // JORIS VOORN

Ljubljana 19. 12. 2015

Avtor: Rok Petek
Partyinfo.si
Foto:Žiga Intihar

Mestni vrvež, gneča na cestah polni trgovski centri, vse to hitenje je nekakšen sinonim za predpraznično evforijo, ki te dni prevzema našo prestolnico. Čas ko so dnevi krajši in imamo daljšo noč za žuranje, je več kot na mestu za nepozabne žure. Ker je ponudba zabav ta trenutek velika, sem za jagodni izbor zabave izbral prihod Joris Voorn-a v Kurzschluss.


Nizozemski velikan glasbe ima pestro preteklost, saj je že kot mladenič kazal svoje talente na raznih inštrumentih kot so kitara in violina, kaj kmalu pa ga je zaneslo tudi v elektronske vode. Njegova glasba ima zelo širok pojem, saj se razteza od deep house-a, tech-house pa vse do Detroit Techna, ki bi lahko bil še največji sopotnik v njegovi glasbeni karieri. Bujna domišljija ter kreativnost pa ga je izstrelila v enega najboljših producentov Nizozemske. Posledično se je tudi v Ljubljani trlo ljudi, saj nihče ni hotel zamuditi njegovega nastopa.

Evforija pred vstopom v klub je skoraj vedno neizbežna, saj smo ljudje že po naravi malce neučakani, čeprav slej ko prej tudi mi pridemo na vrsto. Evforija je gnala tudi nas, da čimprej zaužijemo to atmosfero in izpolnimo svoja pričakovanja, saj je vsak event v Kurzschlussu neponovljiv in vreden našega časa.

Publiko je zagrel Deyco, uvodni recital, ki nakazuje in stopnjuje prihajajoči vrhunec tega večera. Lepa igra organizatorjev, da malo v ospredje postavi tudi naše DJ-e, da se malo poigrajo na domačem igrišču. Po prijetnem uvodu je na sceno stopil Stanny Abram, vedno večji znanec ljubljanskih nočnih klubov in mojster v izbiri glasbe.

Publiko sta domačina obnorela in ravno pravšnji čas je bil za sladico večera, Joris Voorn-a. Joris je kot vedno na odru pričaral nekaj svojevrstnega, zgodba, za katero nikoli dejansko ne vemo kako se bo razpletla. Njegova domišljija in čut za kreiranje perfektne atmosfere velikokrat prekaša še takšnega gurmana elektronske glasbe in tu naš estradnik pusti svoj pečat.

Večerni spektakel je zaključil nam že vse znani, ALEXSERRA, ki je nedvomno znan po svoji domiselnosti in podvigih tako pri nas kot tujini. Ob svojem krativnem vrtenju glasbe se je postavil ob bok samemu Jorisu in pustil obiskovalce v navdušenem zmagoslavju, ki so ob preranem koncu večera veselo odhajali domov.Zabavo je budno spremljala tudi ekipa Drogart-a, ki je svoje plemenito delo opravila z odliko in pripomogla k še bolj sproščeni zabavi.

Zabava je enostavno nekaj, kar vsak izmed nas enostavno potrebuje in je naša osnovna potreba, ter hkrati duševna hrana, ki jo v teh prenatrpanih časih še kako potrebujemo in na tem mestu bi izrekel zahvalo Kurzschlussu in organizatorjem, saj bi bilo brez vas nočno življenje v naši prestolnici nekaj odtenkov bolj monotono. in če zaključim ta potopis z eno mislijo bi ta bila: Moments are forever.

Za ogled galerije slik klikni TUKAJ.

%d bloggers like this: