Reportaža: Hangar Chapter II

20. 1. 2016
L. K.
Partyinfo.si

Prvi mesec v novem letu je definitivno zazamoval dogodek, ki se je odvil prejšnji teden – v soboto, 16. 01. 2016 v industrijski coni Šiška. Organizacija It’s Underground je v drugem poglavju Hangarja oplemenitila obiskovalce s kvalitetno tech-obarvano glasbo. Mlada organizatorska ekipa je res iztisnila vse atome energije in idej, da je lahko ljubljanski rave sceni postregla v enem večeru z drumcode technom Roberta Capuana in hkrati približala vsem obiskovalcem prostorsko igro “Bojler Room”. Za popestritev so vsi obiskovalci prejeli tudi neonske zapestnice v različnih barvah, katere je priskrbel sponzor dogodka, PartyBox.

Mlad, talentiran DJ R.Bade je otvoril nor večer s svojim 2-urnim prefinjenim tech-house setom. Svojo rezidenco pri It’s Underground je upravičil s premišljenimi skladbami, polnimi zvokov, ki so prve obiskovalce na dogodku spravili v ekstazo. Ko je bila publika že dodobra ogreta za naslednjo fazo ekstaze sta za mešalko stopila še dva rezidenta organizacije, Nouze in Sub Maze, zopet v “back to back” izvedbi. Energična producenta sta tako rečeno razkopala prostor. Publika se je temu primerno odzivala, prostor je bil poln pozitivnih vzklikov in žvižgov. K tej čustvenosti in energiji v zraku sta definitivno pripomogla s tem, da sta predstavila tudi nekaj izmed svojih novih skladb, ki sta jih sproducirala.
Češnja na vrhu torte pa je bil Roberto Capuano. Sam nas je presenetil tako, da se je pomešal kar med publiko in zaplesal v prvi vrsti, predno je vzel vajeti v roke na odru. Nato je odvrtel svoj set, v katerem ni manjkalo njegovih uspešnic kot so Mirror, Vertigo, Obsessed in drugih. Tako se je slovenski publiki prvič predstavil še en odličen izvajalec iz Drumcode družine. Njegov 3-urni set se je zavlekel že v jutranje ure in napočil je čas za tako imenovan “after party”.
Prvi na sporedu za jutranjo dozo techna je bil Sinthetic. Potem pa je vso publiko, tudi tiste, ki so si privoščili malo počitka, spravil na noge karizmatičen blejski DJ, ki sliši na ime Ranchie. Ljubljenec na trenutni elektronski sceni v Slovenij je še malo povišal tempo plesnih korakov.
Kot zadnja je publiko v Hangarju pripeljala na končno postajo obetajoča DJ-ka z izredno zanimivim imenom, Nati Katchi. Celotno dogajanje je malenkost umirila, a vseeno pripeljala še zadnje prisotne žurerje k koncu žura. S svojim slogom, polnim nalomljenih zvokov je pričarala nasmeh na obraze obiskovalcev. Tako se je 13-urni spektakel zaključil in mi že komaj čakamo tretji del te neverjetne žurerske zgodbe.

%d bloggers like this: