• :
  • |

Reportaža: ECO festival – Hard Techno Specials 2

3.10.2016
D.Š.
Partyinfo.si

Poletje je mimo, s tem tudi ECO Festival, a organizatorji ne počivajo in so že na začetku jeseni začeli z ogrevanji za ECO 2017 z ECO Specialom.

Po nepozabnem prvem HARD TECHNO specialu, ko sta nastopila Fernanda Martinz in Lucas, smo se ljubitelji trših ritmov ponovno srečali v Ljubljani že pred Cvetličarno, kjer so se neučakani žurerji v velikem številu začeli zbirati že kar nekaj ur pred samim dogodkom. Ko so se vrata Cvetke končno odprla, je bilo takoj videti, da bo dogodek zelo obiskan, saj se je pred vhodom hitro nabrala vrsta, ki se je vlekla daleč po parkirišču. To smo vzeli kot priložnost, da srečaš kakšnega starega znanca in spoznaš kak nov obraz.
Polni pričakovanj smo vstopili, prvo na techno floor, kjer se začelo ogrevanje. Na techno flooru so nastopili DJ Nitevision NV s Hrvaške, Mark Dee z Italije in pa domača reprezentanta techno ritma Veztax in Gumja. Headliner na techno flooru je bil DJ Ogi, hrvaški DJ, ki je eden izmed veteranov techno scene v Rijeki.
Na main flooru se je takoj ob vhodu čutila energija hard techna. Publika je uživala, ozvočenje je bilo odlično, prav nihče ni stal pri miru. Saj, kako pa bi?
Potovanje sta začela Stereo KriminalZ, nadaljevala pa Johanna Coelho, simpatična brazilska DJ-ka in producentka, ki je poskrbela za prijeten pogled na oder, kot tudi za odličen warm up pred najbolj pričakovano četvorko tisto noč. Vzdušje se je stopnjevalo, glavni floor se je polnil in na oder je stopil Viper XXL, ki nam je postregel z surovim a vseeno funky setom. Nekje okoli tretje ure pa so se vse oči usmerile v zadnje čase, sploh pri nas, vse bolj priljubljeni Fernando Martinz in Sheefit, brazilski DJ-ki in producentki, katerih zelo priljubljen set na youtubu šteje že skoraj 1.500.000 ogledov. Energijski set, s katerim sta dokazali, da sta resnično kraljici hard techna. Kar prehitro sta minili dve uri poskakovanja ob ritmih deklet, a smo v istem tempu nadaljevali z nemškim O.B.I.-jem, ki je poskrbel za pravo hard techno poslastico. V svoj set je vključil vsem znane stare hite, ob katerih smo vsi dobili kurjo polt, pa do novih, kot naprimer njegov komad Girls Love Techno. Za zaključek pa se je O.B.I.-ju za mešalko pridružil še Viper XXL.
Z obrabljenimi čevlji zaradi plesa smo zapustili žur v jutranjih urah, z napovedjo novega hard techno žura v cvetličarni 1. aprila, ko nas bo razmigala Fatima Hajji.
%d bloggers like this: