• :
  • |

REPORTAŽA // ECO FESTIVAL 3.3.2018

06.03.2018
K.Š.
Foto: Klemen Štular
partyinfo.si

V soboto, 3.marca smo se udeležili težko pričakovane četrte edicije serije ECO Festival – Hard Techno Specials, ki se je odvijala v ljubljanski Cvetličarni. Nastopilo je 13 DJev iz 8 držav.

Organizator je dobro poskrbel za hard techno in techno/hardgroove techno pristaše. V zunanji »TECHNO ARENI« so, kljub mrazu, dobro ogreli plesišče Miche (Hrvaška), Veztax (Slovenija), Tea Vuckovic (Slovenija), Nitevision NV (Hrvaška), Tech Rule (Hrvaška) in Lilson (Slovenija).

V notranji »SCHRANZ-TANZ ARENI« so po odpovedanem nastopu Angleža Instigatorja, spremenili zastavljeni vozni red nastopajočih. Kot prvi se je predstavil duo STEREO KRIMINALS, ki ga sestavljata MC Matos in Yan Sofierce, za njima pa je vajeti v svoje roke, s posebnim hard techno setom, prijel rezident ECO Festivala DJ Gumja, ki je dodobra pripravil teren za glavne goste večera. Prvi od »velikih pet« je nastopil Čeh Golpe, ki je samo za ta dogodek pripravil posebno hard techno verzijo Umekovega hita Lanicor, za njim je svojo hard techno zgodbo slovenskemu občinstvu predstavil še O.B.I., ki je v živo zavrtel tudi njegov hit »Girls Love Techno«. Glavna zvezda večera, Brazilka Fernanda Martins, je oder zavzela ob 3.30 in vse prisotne držala v ekstazi vse do 5ih, ko sta na oder stopila Španca Psychodrums. Nor večer je ob 7.11 zaključil Francoz Greg Notill.

Za vse tiste, ki do 7.ure zjutraj še niso imeli dovolj, so lahko svojo dozo adrenalina sprostili še na after partyu v Clubu Seven v Spodnjih Pirničah, kjer so uradno do 14. ure popoldne vrteli Fernanda Martins, Tobias Lueke aka. O.B.I., Veztax, DJ Gumja, Freedy S, Drawle B2B Gamut in Lyteo, ki je zaradi dobrega vzdušja svoj set podaljšal kar do 17. ure in to bojda še ni bilo vse… :)

Tudi tokrat smo bili priča noremu vzdušju, ki vedno krasi ECO Festivalove dogodke in komaj čakamo naslednje poglavje, ki se bo odvilo med 27. in 29. julijem v Zelenem gaju pri Novi Gorici. Takrat bo namreč na sporedu največji hard techno festival v Evropi, ECO Festival 2018 – The 10th anniversary. Na 4 plesiščih bo nastopilo več kot 50 DJev iz celega sveta, poskrbljeno bo tudi za kamp in after party dogodke. Več informacij o samem dogodku dobite tukaj.

%d bloggers like this: