• :
  • |

RECENZIJA: PURE Oldies Goldies with BARBARA TUCKER, Season Closing

Avtor: Rok Petek

Ljubljana, 19.4. 2016

Narava se je prebudila iz dolgega spanca, vse je v razcvetu in zopet je v zraku čutiti neko novo prerojenost in sveži zagon. Pomlad, ki prebuja vse okoli nas je zopet tu, čas ko se v nas prebudi igrivost in se podajamo v nove, še neodkrite pustolovščine. Obdobje, ko je poletje pred vrati ter hkrati tudi oldies goldies končuje svojo sezono. Tudi tokrat se je za letošnje slovo pripravljalo nekaj izjemnega in vedel sem, da tega preprosto ne smem zamuditi.

1

Po natanko letu dni smo zopet gostili spektakularno Barbaro Tucker, ki je že lani pustila močan pečat v našem dragem klubu Cvetličarna. Izjemna pevka, ki je s svojim izjemnim glasom navduševala s turnejami po Ameriki, je zaslovela že v 90-ih letih in kasneje svoj vpliv prenesla tudi s turnejami po Evropi. S svojimi hiti je segla v sam vrh glasbenih lestvic v ZDA ter celo v Veliki Britaniji.

3

Obiskovalci so se trli že pred vhodom, mnogo zvestih pripadnikov Oldies Goldies eventa ter seveda še mnogo ostalih, saj smo se vsi odzvali na poslovilni klic. Tudi odlična priložnost za vse tiste, ki so praznovali svoje obletnice in ostale, da se poveselijo v zelo prijetnem ambientu s svojimi izbranimi. Tudi takšnih je bilo moč zaslediti kar veliko, seveda pa je veselje gledati takšne, kako svoje lastne veselje delijo z vsemi ostalimi.

2

Atmosfera v Cvetličarni je na ta svečani dogodek vedno nekaj posebnega, kot da bi bilo nekaj v zraku. Ambient, prijetno vzdušje, nasmejani obrazi vsepovsod, ampak je vseeno še nekaj več v ozadju, kar bi težko definiral. Izgleda, kot da se ob tej glasbi vračajo k nam tudi vsi tisti prijetni spomini iz naših lepih preteklih let in da jih zopet nekako podoživimo, tiste lepe trenutke, ki so ostali v srcu.

4

Kot bi trenil je jutro prehitelo noč in zopet misel:”le kdaj je ta noč minila”, šine skozi moje misli. Iščem še tiste zadnje obiskovalce, da hitro rečem kakšno besedo dve, ki jih ta večer mogoče še nisem našel in sem obenem vesel vseh tistih, ki sem jih srečal ta večer. Prav vsak izmed njih je dodal svoj delec k moji osebni zbirki popotavanj skozi Oldies Goldies. Uživajte poletje 2016, ki je pred vrati, ko pa bo tudi to prehitro minilo, pa se dobimo v naši “Cvetki”, ko pridejo naslednji Oldies Goldies-i ;)

FOTO: Klemen Štular

%d bloggers like this: