Potopis: Hideout 2015

Jure Tomelj
vir Dnevnik.si

Dolgo pričakovani peti del festivala Hideout, ki je bil razprodan v manj kot dveh tednih, se je v začetku tega meseca zgodil na zloglasni hrvaški plaži Zrće. 10.000 obiskovalcev, med katerimi je bila velika večina Angležev, je lahko na petih prizoriščih izbiralo med bolj ali manj znanimi imeni elektronske scene, kjer so na svoj račun najbolj prišli privrženci house, bass in garage glasbenih žanrov.

Petdnevni festival se deli na dnevni »pool party«, kjer lahko v slogu Jersey Shore pokažete, koliko časa ste pozimi preživeli v fitnesu, nujni modni dodatek pa so živobarvne superge in bele nogavice. Po vsakem dnevnem sledi nočni klubski program, kjer je glasba malo trša, utripajoči stroboskopi in reflektorji pa nekoliko pripomorejo k hipnotičnemu učinku, ki bi ga samo z alkoholom drago plačali, saj so cene pijač zelo prilagojene britanskemu standardu.

Zabave tudi na čolnih
Za bolj zahtevne obiskovalce je na voljo tudi 25 zabav na čolnih, kjer se za okoli 50 evrov za tri ure odmaknete od festivalskega trušča in doživite sončni zahod v intimni atmosferi na idiličnih barkah nekje sredi morja. Za dobro počutje prisotnih seveda skrbijo najboljši didžeji, kar jih festival premore.

»Hideout je bil zame ena najlepših izkušenj, saj se družiš s prijatelji, ob tem pa spoznavaš še veliko novih ljudi. Vsi so tam z istim razlogom – da se zabavajo in imajo fajn. Ravno zaradi tega je v zraku pozitiven naboj, pa tudi glasba je v takšnem duhu. Tako je celoten festival en ogromen nasmeh,« je svoj obisk festivala opisala Tajda Maze.

Hideout je odlična festivalska izbira, saj nam je relativno blizu, za žepom prijazno ceno vstopnic pa slišimo mnogo vodilnih imen trenutne britanske scene, za katere bi drugače morali potovati v Anglijo ali na Ibizo.

%d bloggers like this: