• :
  • |

KANZYANIJEVA POMLAD V RAZPRODANI ŠTIRKI

Ljubjana 15.5.2016
G.Z.
foto: Petra Švajger

Valentino Kanzyani se je s svojo ikonično serijo Jesus Loved You in gosti iz vseh koncev Evrope ter Urugvaja sinoči vrnil na mesto izvirnega zločina in zmešal enega od vrhuncev prelomne sezone neuničljive Štirke. – V zadnjem mesecu ne zamudite: 15-LETKA KOLEKTIVA DRUMWISE (20/5), house pionir JUS-ED (3/6), sezono pa bo zaključil še en ameriški DJ-mojster, MIKE SERVITO (24/6)

Še preden je pristal v Izoli je Valentino Kanzyani stkal vez z našim najdlje delujočim klubom. V Štirki je nastopil že leta 1993, odhajal in se vračal, tam pa je zagnal tudi serijo zabav Jesus Loved You, ki je, z istoimensko založbo, sinonim za svežino. Vrnitve JLY v K4 po sedmih letih se je lotil kot enkratnega dogodka, z željo, da  občinstvu predstaviti nekaj prijateljev, vrhunskih selektorjev, ki napovedujejo smeri v podtalni elektroniki. Vinyl Speed Adjust, Omar, Padez, Shoxy ter Moare & Rois niso zvezde – a bistvo zabav JLY nikoli niso bile zvezde, ampak magičen ambient, ki pa ga je glede na sinočnje vzdušje in pisano občinstvo Ljubljana očitno zelo pogrešala.

Valentino je s 15-urnim Spring Sessionom, katerega konec se je v F-clubu zavlekel globoko v sobotno popoldne, pripravi enega vrhuncev klubske sezone 2015/16, v kateri je K4 končno ujel tla pod nogami ter se začel vračati na mesto, ki mu na sceni pripada. Mešanje generacij, žur na katerem lahko zaplešeš z mularijo, prekaljenimi borci, stisneš petko pionirjem domače elektronike in soustvarjalcem scene, anonimno poklepetaš s zmagovalci MMS-a in nazdraviš s pevci, ki osvajajo radijski eter, se družiš ali pa pobegneš v svoj svet … Jesus Loved You je močnejši kot je bil kadrakoli in komaj čakamo na naslednjo epizodo v podzemlju Kersnikove 4.

Posebej bi radi zahvalili medijem, ki so prepoznali pomen zgodbe za ljubljansko in slovensko urbano sceno ter jo podprli: Val 202 (RH202 in Spetk z Miho Šaleharjem: http://4d.rtvslo.si/arhiv/spetek/174405381), Aritmija in Klutura na TV Sloveniji, Pop In na Pop TV, Zvezde na Planet TV, TV Koper, reviji Vklop in Playboy, Napovednik, Sound Advisor, 24ur.com, Spiderfly, Partyinfo, Sprosti.se in mnogi drugi …

%d bloggers like this: