• :
  • |

Intervju: Federico Gardenghi

.
Federico je 12-letni italijanski DJ, čigar posnetke ste si že imeli možnost ogledati na našem portalu. Ker je bil odziv na njegove veščine več kot odličen, smo se odločilili, da z njim opravimo intervju.

Partyinfo: Živjo Federico, kako si?
Federico: Super. Hvala za povabilo na intervju. To je zame prvi intervju s kakšnim od slovenskih medijev.

Partyinfo: Nas veseli, da si se odzval vabilu. Zanima nas, kaj te je navdušilo nad vrtenjem glasbe in koliko si bil star, ko si prvič stopil za mešalko?
Federico: Prvič sem začel razmišljati o tem, ko sem bil star le 4 leta. Ob gledanju risanke na Disneyevem kanalu sem opazil Fanta, ki je stal za mešalkami. Ta posnetek sem si ogledal tisočkrat in takrat me je prijelo, da bi to počel tudi jaz. Hotel sem nastopati na rojstnodnevnih zabavah prijateljev, zato sta mi starša kupila majhnega Geminija, s katerim sem začel.

Partyinfo: Kakšno glasbo najraje vrtiš?
Federico: Rad imam techno, ki ga tudi najpogosteje vrtim. Všeč mi je tudi trance, vendar ga je tukaj težko vrteti, ker se mi zdi, da ni toliko trance navdušencev, kot kje drugje.

Partyinfo: Kako nate gledajo tvoji starejši kolegi, DJ-I?
Federico: Moram priznati, da me zelo podpirajo. V štartu so ponavadi zelo sumničavi in večkrat pride kateri izmed njih za mešalke preveriti ali res sam vrtim. Ko ugotovijo, da je res vse moje delo, so vedno navdušeni in me podpirajo pri tem, kar počnem.

Partyinfo: Na katerem svetovno znanem festivalu bi najraje nastopil?
Federico: Tomorrowland! Ta nastop bi bil izpolnitev sanj. Tam bi rad nastopil tudi zato, ker večina dogajanja poteka skozi ves dan, kar pa bi bilo zame zelo priročno, glede na to, da sem star samo 11 let. :)

Partyinfo: Si mogoče že izdal kakšen svoj komad in če si, pri kateri založbi?
Federico: Nisem še, ravno sem začel delati na svojih komadih.

Partyinfo: Kdo te spremlja na tvojih nastopih?
Federico:Z mano gre vedno oče, če pa nastopi niso daleč od doma pa prideta z nama še mami in mlajša sestica Sofia.

Partyinfo: Kot smo videli na posnetku, si svoj nastop odlično opravil, odvrtel si zelo dober techno set – pa nas zanima, kaj pomeni techno nekomu tako mlademu, kot si ti?
Federico: Techno je zame zelo emocionalen. Ni skomercializiran in je zelo prefinjen. Všeč mi je ker vsebuje čudovit groove.

Partyinfo: Federico – najlepša hvala, da si si vzel čas za nas. V prihodnje ti želimo še veliko dobrih nastopov in da nikoli nebi izgubil ljubezni do glasbe.
Federico: Hvala!

%d bloggers like this: