• :
  • |

Fort Bourguignon: techno utrdba naših src

29.06.2016
M.Ž. Foto:Blaz Fortuna
Partyinfo.si

V soboto, 25.06.2016, se je naša ekipa odpravila na pot proti morju. Naš cilj je bil ‘grand opening’ legendarne trdnjave Fort Bourguignon v Puli. Po dobrih dveh urah vožnje smo prispeli na cilj. Vročina je bila neznosna, zato smo se hitro odločili, da se gremo kopat na Kamenjak. Po celodvevnem razvajanju na plaži in bližnjem baru je napočil čas, da se odpravimo proti našemu apartmaju. Okoli polnoči smo se odpravili proti legendarni trdnjavi, pred katero stojita dva ogromna topova. Človek takoj pomisli: “Padale  bodo techno bombe!”
Takoj po vstopu v Fort Bourguignon smo občutili magično nabitost v prostoru. Že v štartu smo opazili, da nismo edini Slovenci na zabavi in kmalu smo lahko spoznali kar nekaj t.i. stare garde. Lepo je srečati nekdanje borce Ambasade Gavioli ali pa znanca iz plesišča, ki ga nisi videl že 10 let.
Prvi ob našem prihodu je svoj prostor za mešalko zavzel Damir Hoffman. Slovenski DJ, ki dobro pozna Fort, je začel svoj set energično in publiko lepo ogrel. Človek, ki več gleda v mešalko kot publiko, res ne more pričarati slabega vzdušja, saj je 100% predan svojemu setu in ga nadgrajuje iz minute v minuto. Res pohvale vreden set in ponosni smo bili, da Damir zastopa naše, slovenske barve. Za njim je nastopil DJ, ki prihaja iz Berlina. Aleksander Kowalski je v svojem setu pustil prostor tudi za nekatere stare komade, kot je naprimer Umekov Gastex. Prav ob tem komadu je Fort dvignilo v zrak. Publika je glasno ploskala in zvoki zadovoljstva so odmevali v jasno nebo, na katerem so se počasi kazali prvi sončni žarki. Sončni vzhod ob techno glasbi in pogledu na morje je res nekaj kar ne doživite vsak dan. Za Kowalskim je nastopi še Ogi in svoj set pripeljal malo bolj v house vode. Legendarna utrdba je tako v vsem sijaju na široko odprla svoja vrata in tokratni žur se je končal ob 8.00.

Fort Bourguignon, eden najpomembnejših epicentrov klubskih zvokov, slovi že od zgodnjih devetdesetih let. Poglejte, kdo se bo to poletje pridružil DJ-em, ki so že nastopali v tej legendarni trdnjavi.

30.07 boste lahko poslušali v Nemčiji živečo DJ-ko, ki prihaja iz Singapurja, Gayle San. Slavo je pridobila s svojo veščostjo na treh gramofonih, njeni seti pa imajo funky/hard/groove stil, ki je začinjen z njenim karakterističnim podpisom. Pridružili se ji bodo Britanec DAX J, ki predstavlja idealno estetiko za oder kultne trdnjave, veteran DJ Ogi, in Paperclip Project, ki je v Bourguignonu že domačin.

14.08 bo v trdnjavi nastopil Gary Beck, ki je priznan kot ena ključnih figur techno scene. Svoje sposobnosti je pokazal tako na BBC-jevem Essential Mixu, kot v izbranih klubih po svetu. Spremljala ga bosta Damir Hoffman, na čigar kariero je Fort Bourguignon pustila velik pečat. Slišali pa boste tudi rezidenta Paperclip Project.

17.09 boste na svoj račun prišli ljubitelji surovega in abrazivnega zvoka. Nastopal bo namreč Nizozemec Keith Carnal. Njegov stil odraža zvok Tresorja in podobnih centrov temne atmosfere. Kot rezident bo nastopil Paperclip Project ter Mystic iz Reke.

To pomeni, da imate to poletje tri krasne priložnosti, da doživite pravo underground atmosfero v enem najkultnejših svetišč elektronske glasbe. Kot super plus pa je plaža le korak stran, in skok v morje se bo prav gotovo prilegel po celi noči zabave.

U subotu, 25.06.2016, naša se ekipa uputila prema moru. Naš cilj je bio ‘grand opening’ tvrđave Fort Bourguignon u Puli. Put je trajao dobra dva sata. Bila je jaka vručina, zato smo se odlučili, da se malo okupamo na Kamenjaku, nakon rashlađenja krenuli smo u naš apartman. I tako prođe dan. Oko ponoči smo stigli pred tvrđavu, gdje stoje dva velika topa. Čovek bi pomislio: ”Padati će techno bombe!” Odma nakon što smo ušli u Fort, doživjeli smo osjećaj magije u prostoru. U startu smo primjetili, da nismo jedini Slovenci u prostoru i brzo smo našli puno poznatih faca. Našli smo i par prijatelja iz tako zvane ‘stare garde’, parti manijake, koji su bili redovni gosti Ambasade Gavioli i ostalih partija pred 10 godina.

I tako počinje parti. Za zagrijavanje je bio zadužen domaći dečko Borut Cvajer koji je vrhunski odradio svoj posao iako ga nisamo uspjeli čuti.Potom je muziku puštao Damir Hoffnam, slovenski DJ, koji jako dobro poznaje Fort. Svoj set je počeo jakom energijom i tako polako ugrijao publiku. Čovjek, koji je 100% predan muzici u vreme nastupanja, stvarno ne može ustvariti slabu atmosferu. Super nastup i mi smo bili ponosni, da je slovenski DJ zastupao boje Slovenije. Za njim, nastupio je DJ, koji dolazi iz Berlina – Aleksander Kowalski. On je pozitivno iznenadio izborom nekih starijih, poznatih pjesama kao što je Umekov Gastex. I baš uz tu traku je Fort eksplodirao energijom, publika je glasno pljeskala i zvuci zadovoljstva su se čuli u nebo, koje je polako nosilo jutro. Izlazak sunca uz techno i pogledom na more, bio je magičan. Poslije Kowalskog, nastupio je Paperclip Project rezident forta, koji je polako završavao parti sa laganim house setom i tako smo završili u osam ujutro. Fort Bourguignon, jedan od najvažnijih techno epicentra, poznat već od ranih početka devedesetih godina. A šta če se dešavati tamo ovog ljeta? 30.07 moći čete čuti DJ-ku, koja živi u Njemačkoj, a dolazi iz Singapurja, Gayle San. Slavu je pridobila sa svojom umjetnostjom puštanja muzike na tri gramofona, a njen stil je funky/hard/groove, zaštičen njenom karakteristikom. Pridružit će joj se joj DAX J, koji dolazi iz Britanije i predstavlja idealnu estetiku za nastup na tvrđavi, Dj Ogi i Paperclip Project te Nias.

14.08 nastupit će Gary Beck, koji je jedan od glavnih figura techno scene. Svoj rad predstavio je i na BBC Essential Mixu. Uz njega nastupit će Damir Hoffman i Paperclip Project. 17.09 na račun će doći svi ljubitelji surovog i abrazivnog zvuka. Nastupit će Nizozemski Keith Carnal. Njegov stil poznat je ljubiteljima Trezora i ostalih mjesta temne atmosfere. Kao rezident nastupiće Paperclip Project i Mystic iz Rijeke te Nias. To znači, da imate cjelo ljeto, da doživite pravu underground atmosferu u svetištu techno glazbe. Kao plus, reči čemo vam, da je plaža blizu, skok na glavu u more, a to je super ohlađenje poslije partija.

%d bloggers like this: