• :
  • |

Obiskovalec Ultra Singapore ogobljen za 10 000$

11.01.2018
T.R.
Partyinfo.si

Večina nas je seznanjena s tem, da so varnostniki in policaji na večjih festivalih seveda potrebni za vzdrževanje miru in reda med obiskovalci. Ravno zaradi tega večkrat pride do medsebojnih obračunavanj med opitimi obiskovalci in uradnimi osebami.

Takšna zanimiva zgodba prihaja iz Ultra Singapur 2016, ko je prišlo do spora med policajem Alexem Zhang Zhengyangom in obiskovalcem Ultre, Waynom Liangom. Wayne (bivši kitajski državljan, živeč v Avstraliji) je bil med incidentom seveda močno opit. V njegovi krvi so izmerili veliko prisotnost alkohola, kar 143mg/100ml! Med njima je prišlo do spora, ko je Sergeant opozoril Waynea, da je uradna oseba ter da se z njim nima pravice prepirati in mu je slednji močno stopil na stopalo. Spor so obravnavali kot napad na uradno osebo. Prvotno so za Waynea predlagali vsaj štiritedensko zaporno kazen, sodnik  Kessler Soh pa je glede na to, da je bil obiskovalec med incidentom močno pijan naložil ˝samo ˝ denarno kazen v višini 10 000 $!

Verjamemo da bo incident vplival na obnašanje ostalih obiskovalcev Ultre in podobnih festivalov. Predvsem pa naj bo to lekcija za Wayna in vse ostale kaj se sme početi in kaj ne, ko pride do stika z uradnimi osebami.

%d bloggers like this: