Najprivlačnejši plesni gibi po mnenju znanosti

17.2.2017
M.Š.
Partyinfo.si

Ena lastnost, ki je skupna vsej človeški kulturi, ne glede na čas ali kraj, je da vsi radi plešemo.

Ples omogoča posameznikom, da izražajo čustva, fizično moč in seveda privlačnost. Nedavna študija, ki so jo objavili Scientific Reports namiguje, da se naslednji podatki lahko uporabijo za določitev najbolj spolno privlačnih plesnih gibov.

Študija, ki jo je izvedla Fakulteta Northumbria, je posnela plesne gibe 39 heteroseksualnih žensk, vse so neprofesionalne plesalke, stare od 18-30 let. Z uporabo digitalnih označevalcev plesa, s katerimi so zapisali gibanje vsake ženske, so znanstveniki lahko s podatki o gibanju ustvarili 3D digitalne avatarje, ki so jim odstranili predsodke, povezane z višino, težo in fizično privlačnostjo.

Študija je zbrala 200 ocenjevalcev, ki so na hitro ocenili plesalke od 1-7 (1= zelo slaba plesalka, 7= izjemno dobra plesalka), na podlagi 15 sekundnih videov vsake od 39 plesalk. Raziskava je pokazala, da verjetno obstaja povezava med avtonomnim gibanjem različnih delov ženskega telesa. Na primer, plesalke z opaznejšim miganjem z boki, asimetričnim gibanjem stegen in srednje asimetričnim gibanjem rok, so bile priznane kot najprivlačnejše plesne kvalitete, specifično v tej študiji.

Misliš, da dobro plešeš? Preveri če tvoj plesni stil dosega mere najprivlačnejših plesnih gibov na spodnjem linku:

%d bloggers like this: