• :
  • |

Na Sonus Festival 2018 se vrača nepogrešljivi Sven Väth

14. 5. 2018
Monika Š.
Partyinfo.si

Organizatorji Sonus Festivala bodo, vsem ljubiteljem kvalitetne underground glasbe, ponovno ponudili priložnost nore zabave z živo legendo techno glasbe- Svenom Väthom, ki je širom sveta najbolj poznan po svojem dolgoletnem prizadevanju za razvoj podzemne elektronske scene v Nemčiji in na Ibizi.

”Papa Sven”, kot ga poimenujejo mnogi zaradi njegovega vpliva na napredek elektronske glasbe, je resnični vizionar, pobudnik in inovator, ki si ne boji tvegati, danes kot lastnik kluba, izjemne rezidence v enem izmed najboljših klubov na svetu (Cocoon Ibiza, Amnesia), ustanovitelj agencije (Flash Artist Booking) in kot lastnik izjemno uspešne glasbene založbe (Cocoon Recordings) postavlja nove standarde v svetu glasbe.

Njegova glasbena pot se je pričela leta 1982 v klubu Dorian Gray v Frankfurtu, kjer se je iz preprostega rejverja prelevil v izjemnega DJ-a, ki mu ni para. Njegovi začetki so bili sicer nekoliko bolj mainstream, čeprav ga je od nekdaj bolj privlačila ameriška underground scena, ki jo je vpeljal tudi v nemške klube in si tako med svojimi oboževalci prisvojil naziv očeta techno glasbe.

Lahko bi se reklo, da je Sven Väth precej edinstven, njegov prvi obisk žurerskega otoka- Ibize je zanj pomenil nekaj popolnoma nepričakovanega, v njem je namreč vzbudil njegovo duhovno plat, ki ga je vodila na pot samospoznavanja v Indijo.

“Definitivno sem iskal pomen in vrednost eksistencialnih vprašanj.”

S svojo bogato zbirko izbranih vinilnih plošč, vedno znova in znova prevzema ogromne množice in jih s seboj popelje na venomer divjo glasbeno popotovanje polno presenečenj in neverjetne energije.

”Ljubim svoje gramofone, gramofoni so pomemben del mojega dela, so del mojega sloga. Vrtenje vinilk, delo z vinilkami, delo z gramofoni. Gre za tako občutljivo stvar. Govorim o zvoku. Če poslušate MP3 ali druge datoteke, lahko razliko resnično slišite.”

Preostanek prve faze line-upa prihajajočega hrvaškega festivala Sonus lahko preverite spodaj!

PRVA IMENA PROGRAMA (PO ABECEDNEM REDU):
Adam Beyer – Adriatique – Agoria – Âme DJ – Amelie Lens – Binh – Butch – Charlotte de Witte –  Chris Liebing – D’Julz – Dana Ruh – Dixon – Dorian Paic – Eats Everything – Enzo Siragusa – Ian F. – Jackmaster – Jamie Jones – Jennifer Cardini – Joseph Capriati – Kölsch – Konstantin –  Len Faki – Loco Dice –  Luigi Madonna –  Maceo Plex –  Marco Carola – Meat – Nastia – Nicolas Lutz –  Pan– Pot –  Peggy Gou –  Praslesh (Raresh & Praslea) –  Recondite live – Rhadoo –  Ricardo Villalobos –  Richie Hawtin –  Rødhåd –  Ryan Elliott – Seth Troxler – Solomun –  Sonja Moonear –  Sven Väth – Tale Of Us –  Valentino Kanzyani & še veliko drugih.

Vstopnice: https://goo.gl/ABNDs2

Za vse novosti, sledite Sonusu na socialnih omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

%d bloggers like this: