• :
  • |

Na 5-dnevni festival Sonus se vrača Loco Dice

16. 4. 2018
Monika Š.
Partyinfo.si

Ljubitelje elektronskega podzemlja, na idiličnem jadranskem otoku, to poletje čaka nepozabno glasbeno doživetje- na največjo izdajo festivala Sonus do sedaj, namreč prihaja sama smetana sodobne nemške elektronske avantgarde. Prva faza letošnjega line-upa nastopajočih je med drugimi razkrila tudi povratek Yassina Ben Achourja, ki je svetu bolje poznan pod svojim aliasom Loco Dice.

Loco Dice zaseda prav posebno mesto na svetovni sceni elektronske glasbe, zasluge zanj pa lahko pripišemo njegovemu prirojenemu občutku za zvok, izjemni produkciji, pristni ljubezni do glasbe in nori energiji med njegovimi seti, ki za vsakega prisotnega predstavljajo nepozabno obliko uživanja v kvalitetni glasbi.

Dice se je rodil in odraščal v nemškem mestecu Düsseldorf, kot sin Tunizijevcev je bil v svojem otroštvu izpostavljen njihovi tradicionalni glasbi, nekoliko kasneje pa je odkril žanr hip-hop glasbe, ki je postal prva oblika njegovega glasbenega izražanja. Deloval je kot reper, promotor, globoko povezan s hip-hopom, a je prišel do točke, v kateri ni več zmogel ignorirati notranjega glasu, ki mu je pravil, da se je znašel v slepi ulici. Popolno glasbeno osvoboditev in resnično samouresničitev mu je ponudila šele elektronska glasba. Danes je širom sveta cenjen kot izjemen producent in DJ, lastnik uspešne glasbene založbe Desolat, mojster tako techna kot tudi za odtenek toplejših house ritmov, inspiracijo za svojo glasbo pa še vedno zvesto črpa iz hip-hopa, hkrati pa v svoj zvok rad pridoda tudi zdravo dozo funka.

Že več kot dekado let predstavja ključen element klubske scene na famoznem sredozemskem žurerskem otoku- Ibizi, med drugim je kot rezident vrsto let navduševal množice na osupljivih zabavah v tamkajšnjem klubu DC-10.

”Sem energičen tip DJ-ja, vedno skačem, plešem in intenzivno migam z glavo. Vedno migam z glavo. Ko zabava pride k svojem koncu po navadi nisem žalosten. Na stvari gledam pozitivno, vedno bo sledilo nekaj drugega.”

Loco se zaveda, da v današnjem kaotičnem času glasba ne more rešiti vseh problemov na svetu, meni pa da ima moč povezovanja ljudi. Ni nujno, da je vsaka zabava destruktivne narave, klubi lahko predstavljajo čudovit alternativen prostor in mogoče se od tam domov odpravimo kot boljši ljudje, navdihnjeni, da se po svojih močeh potrudimo biti kos vse večjim zahtevam današnjega časa — “you may be black, you may be white, you may be Jew or gentile. It don’t make a difference in our house”, je dejal Loco

Imena preostalih zvezd, s katerimi boste lahko letos uživali na najboljšem hrvaškem festivalu Sonus, preverite spodaj!

PRVA IMENA PROGRAMA (PO ABECEDNEM REDU):
Adam Beyer – Adriatique – Agoria – Âme DJ – Amelie Lens – Binh – Butch – Charlotte de Witte –  Chris Liebing – D’Julz – Dana Ruh – Dixon – Dorian Paic – Eats Everything – Enzo Siragusa – Ian F. – Jackmaster – Jamie Jones – Jennifer Cardini – Joseph Capriati – Kölsch – Konstantin –  Len Faki – Loco Dice –  Luigi Madonna –  Maceo Plex –  Marco Carola – Meat – Nastia – Nicolas Lutz –  Pan– Pot –  Peggy Gou –  Praslesh (Raresh & Praslea) –  Recondite live – Rhadoo –  Ricardo Villalobos –  Richie Hawtin –  Rødhåd –  Ryan Elliott – Seth Troxler – Solomun –  Sonja Moonear –  Sven Väth – Tale Of Us –  Valentino Kanzyani & še veliko drugih.

Vstopnice: https://goo.gl/ABNDs2

Za vse novosti, sledite Sonusu na socialnih omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

%d bloggers like this: