• :
  • |

Letošnje leto v znamenju Knife Party & Pendulum albuma

11.01.2018
Ž.I.
Partyinfo.si

Pendulum, sicer avstralski drum and bass band je bil leta 2002 razvit s strani Roba Swireja in Garetha McGrillena. Kot pa najverjetneje že veste, prej omenjena glasbenika delujeta tudi za drugim imenom in sicer Knife Party. Skratka, izjemno kreativna Avstralca sta že izdala kopico priznanih uspešnic, kot sta ‘Tarantula’ in ‘Watercolo, a kot vse kaže lahko letos od niju pričakujemo tudi čisto novi album. Ta pa je roko na srce v glasbenem svetu zares močno zaželen.

Naj vas spomnimo, da se je Pendulum v preteklosti z glasbenega trga umaknil. Pisalo se je namreč leto 2012, ko je Rob oznanil, da skupina Pendulum ne bo več nastopala v živo in prav tako ne bo izdala novega albuma. Za glavni razlog pa je Swire navedel, da se skupaj s Garethom popolnoma posvečata Knife Party projektom, ki so takrat popolnoma prevzeli svet.

Umik Penduluma je trajal dobra tri leta, nakar pa so za ponovno združenje poskrbeli na ameriški ediciji Ultre, kjer jim je nenazadnje pripadla čast za zaključek festivala. Vse od takrat naprej je že večkrat omenjena skupina nastopala tudi drugod po svetu. Poleg tega pa je Rob lansko poletje na svojem twitter profilu oznanil, da se v studiu dela tudi nov album. Govora o slednjem nato ni bilo več veliko, ponovno pa je ta novica na plan prišla v začetku januarja, ko je Swire spet udaril na twitterju. Enemu izmed oboževalcev je namreč odgovoril, da v letošnjem letu lahko pričakujemo tako Pendulum kot tudi Knife Party album.

%d bloggers like this: