LE ŠE NEKAJ DNI JE DO 2. CASTLE KOLPA MUSIC FESTIVALA V FARI V KOSTELU

Letošnji, 2. Castle Kolpa Music Festival, ki bo potekal že od te srede, 31. julija do 4. avgusta v Fari v Kostelu, bo enkratno doživetje, ki ga ne smete zamuditi! Na njem se boste lahko zabavali in uživali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ki prihajajo iz številnih držav, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači, dobro znani izvajalci: Siddharta, Parni valjak, DJ Umek, Pankrti, Goran Bare & Majke, Psihomodo Pop, Asian Dub Foundation, Skindred, Soulfly, DUB FX, Inner Cirle, Elvis Jackson, Sander Van Doorn, Jay Hardway in mnogi drugi. V naravnih danostih prekrasne kostelske občine bodo v organizaciji Intalite d.o.o, ki je znan po vrhunski koncertni in festivalski tehniki, tako tudi letos ponudili vrhunski festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu na kar treh odrih: Dragon Stageu, Arena Experience in Odru na plaži, glasbeni program pa bo potekal še na dveh manjših. Tako bo na voljo kar 5 prizorišč, največji, glavni oder Dragon Stage pa bo velik kar 35 x 16 metrov (560 kvadratnih metrov!), vseh odrskih led ekranov bo za kar 130 kvadratnih metrov (na kar treh odrih), kar okoli 300 odrskih luči (od tega 150 moving headov), na festivalu pa bo za vaše ugodje, varnost in udobje skrbelo kar okoli 250 ljudi! Tudi letos pa se vstopnice prodajajo največ v Sloveniji, nato na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji, na Madžarskem, v Nemčiiji, organizatorji pa so zabeležili povpraševanje tudi v Skandinaviji.

Med obilico izjemnih glasbenih skupin in didžejev pa se boste lahko zaposlili tudi z akro jogo, lahko si boste ogledali dokumentarne glasbene filme slovenskih skupin v Kinu na prostem, se pomerili v nogometu in odbojki, se v sproščenem vzdušju naučili česa novega na kreativnih delavnicah in se seveda kopali v prekrasni reki Kolpi ali pa le poležavali in se družili na plaži, v kampu in na prizorišču. Za dodatno dobro voljo in smeh bodo poskrbeli znani stand up komiki Admir Baltić – Žuti (Slaba družba), Klemen Bečan (18+), Jan Kreuzer (Pušenje v dolini šentflorjanski), ogledali pa si boste lahko tudi Impro show: Improleptika. Seveda pa bo na izjemno lepo urejenem prizorišču na voljo bogata ponudba hrane in pijače, različne igre in še in še!

Vremenska napoved je več kot dobra, obeta se okoli 27 stopinj vsak dan, kar je več kot primerno za hlajenje v Kolpi, kot tudi plavanje in poležavanje ob njej na res dolgi plaži, ki je neposredno ob kampu in prizorišču, poleg odra na plaži pa bo tudi na voljo tudi drugi oder z glasbo. V Standard kampu je še vedno zadosti prostora, v okolici pa je na voljo kar nekaj prekrasnih izletniških točk, med njimi tudi znani Kostelski grad. Parkirišča za kamp so povečini blizu prizorišču, za pot z bolj oddaljenih parkirišč bo za vas poskrbel festivalski avtobus.

 

Letos je novost tudi posebna aplikacija, ki jo festival ponuja v sodelovanju s podjetjem Viberate, ki je na voljo na: https://festivals.viberate.com/castle-kolpa. Z njeno pomočjo boste obiskovalci imeli pregled nad celotnim programom, lahko boste klepetali z drugimi obiskovalci, všečkali priljubljene skupine in bili obveščeni o njihovih nastopih, poleg tega pa bodo na voljo vse druge pomembne informacije o spremljevalnem programu in drugem.

Za otroke, mlajše od 12 let, je vstop brezplačen, a zelo pazite na njih, kot tudi na njihove občutljive sluhovode. Festival je primeren tudi za invalidne osebe s spremljevalci. Plačilno sredstvo bo festivalska kartica, na katero boste nalagali denar, saj s tem poskrbijo za manjšo gnečo na šankih. Točka prve pomoči bo odprta 24 ur na dan, tam pa vam bodo lahko tudi shranili zdravila, ki potrebujejo nižjo temperaturo. Na festivalu bo več različnih društev, trgovinic ponujalo zanimive izdelke, oblačila, usluge in podobno, festivalska tržnica, v kampu pa trgovina z nujnimi potrebščinami za higieno, artikli povezanimi z kampiranjem, pijača in hrana. Na velikem številu stojnic vam bodo na voljo različne vrste hrane in pijače, kot tudi vegetarijanske jedi, na voljo pa bo tudi brezplačna vodaPolnjenje telefonov bo možno prek najema polnih power bank polnilcev, ki jih boste ob plačilu kavcije lahko prevzeli v festivalski trgovini. Več o temu spodaj.

Pa si oglejmo v detajle dnevne programe. Novost je predvečer Castle Kolpa Music Festivala – v sredo, 31. 7., se obeta prava poslastica za glasbene sladokusce, saj bo za uvod v festival potekal Akustični večer pod zvezdami, na katerem boste lahko slišali Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, MRFY in Fed Horses. S tem bodo skupine prav gotovo pričarale neverjeten večer s svojimi največjimi uspešnicami.     

Že naslednji dan, v četrtek 1. avgusta, boste poleg številnih spremljevalnih dogodkov, na Dragon Stageu videli in slišali vrhunskega avstralskega DUB FX, slovito britansko heavy metal skupino Skindread, izjemni slovenski skupini Elvis Jackson in Noctiferia, hrvaške legendarne rokerje Goran Bare & Majke in pa Irdorath. Na Arena Experience odru bo ta večer kraljeval razvpiti nizozemski didžej Sander Van Doorn, nastopili pa bodo tudi Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac, Arsello in drugi.

Petkov večer, 2. avgusta, bodo Dragon Stageu zaznamovali nastopi domačih rock velikanov Siddharta, jamajške reggae skupine Inner Circle, slovito hrvaške Psihomodo Pop, vsem znane domače punk rock legende Pankrti, nato Multiball in Back Ivy, na elektronskem odru Arena Experience pa bo nastopil sloviti Jay Hardway, ob njem pa Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi.

Sobotni (3. avgust) veliki finale festivalskega programa bo na glavnem odru, Dragon Stageu, pripadel sloviti hrvaški skupini Parni Valjak, ameriški metal skupini Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero (znanim tudi iz skupine Sepultura), sloviti angleški rapcoredubdancehall in ragga skupini Asian Dub Foundation, nato La Fanfarria Del Capitan (Argentina), Captain Morgan’s Revenge in Jaja Bojz. Arena Experience pa bo gostila slovitega domačega, svetovno znanega didžeja Umeka, ob njem pa bodo nastopili še Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi.    

Le še nekaj dni pa je na voljo akcija 4 + 1 festivalska vstopnica, na voljo pa so tudi že enodnevne vstopnice! Zato pohitite z nakupom na povezavi www.eventim.si ali pa na pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in na bencinskih servisih Petrola!

Več na http: www.castlefestival.si

Facebook dogodek:

https://www.facebook.com/events/2159303624286547/

Facebook stran:

https://www.facebook.com/Castle.Festival.Kolpa.music.festival/

%d bloggers like this: