KAJ TVOJ GLASBENI OKUS POVE O TEBI?

28.12.2016
N.J.
Partyinfo.si

Kakšno zvrst glasbe poslušaš? Glasba predstavlja veliko več kot samo preferenco; okus glasbe lahko namreč veliko pove o enem človeku. Glasba je lahko na nek način umetnost razmišljanja z zvokom.

Že veliko časa vemo, da imata glasbeni okus in osebnost nekaj skupnega oziroma, da sta povezana. Pred kratkim pa je dr. Adrian North opravil podrobnejšo raziskavo o tej skrivnostni povezavi. Sodeloval je z več kot 36.000 ljudmi iz 60-ih različnih držav in ugotovil veliko o tem, kako človekova osebnost in način življenja lahko sovpada z načinom življenja.

Seveda pa raziskava prikazuje neko povprečje in zagotovo ne velja za vsakega posameznika. Spodaj imamo samo kratek povzetek raziskave:

Rap/Hip-Hop: Ljudje, ki poslušajo rap naj bi imeli višjo samozavest, zelo radi hodili ven in naj ne bi bili zelo prijazni do okolja.

Heavy Metal: Poslušalci te zvrsti veljajo za prijaznejše, z malo samozavesti, nekoliko zadržani ampak sproščeni sami s sabo.

Indie-rock: Prav tako značilna nižja samozavest, kreativnost, lenoba in nekoliko trme.

Elektronska glasba: Taki ljudje naj bi bili zelo socialni, trmasti, radi hodijo ven in krativni.

Klasična glasba: Zelo visoka samozavest, nekoliko introvertirani, naj bi služili veliko denarja in bili prijazni do okolja.

Pop: Poslušalci pop glasbe naj bi prav tako imeli visoko samozavest, zelo delavni, taki, ki radi hodijo ven, niso kreativni in velikokrat živčni.

%d bloggers like this: