• :
  • |

Je K-POP skupina Seventeen res kopirala The Chainsmokers?

09.10.2017
Ž.I.
Partyinfo.si

Ameriški duo The Chainsmokers je še posebej v letošnjem letu zagotovo prirasel k srcu marsikateremu oboževalcu EDM glasbene scene. Veliko raznoraznih koncertov, glasbenih uspešnic in nenazadnje tudi izdaja novega albuma so zagotovo pripomogli k temu. Prav njuna žlahtna produkcija pa je po mnenju nekaterih temeljni ključ dosedanjega komercialnega uspeha.

Melodija, ki jo sicer vsebujejo skorajda vse skladbe zgoraj omenjenega dvojca je zares preprosta, a kot vse kaže sila privlačna za ušesa poslušalcev. Da je vse to res, je dokazalo že veliko igralcev klavirja, ki so na spletu delili posnetke, kako so njune skladbe sestavljene.

Navkljub temu pa pop skupino imenovano Seventeen to ni kaj prida zmotilo. Slednji so najverjetneje želeli okusiti slavo in v svojem dokaj novem komadu uporabili sila podobno različico melodije, kot je prisotna v singlih ameriškega dvojca. Prav zaradi te poteze, so mladeniči v zadnjem času na socialnih omrežjih pod velikim pritiskom, kajti vsi menijo da gre za vidno kopijo. Če sta si pesmi ‘Don’t Wanna Cry’ in uspešnica ‘Something Just Like This’, ki sta jo Drew Taggart in Alex Pall izdelala skupaj z Coldplayom zares tako podobni, pa lahko po ogledu spodnjega posnetka presodite sami.

%d bloggers like this: