• :
  • |

INTERVJU: VALENTINO KANZYANI

15.07.2016

Pred prihodom na HYTE vikend spektakel v Zadru, ki se bo odvijal med 22. in 23. julijem na plaži Kolovare in v zadarskih klubih, smo govorili z enim od headlinerjev. Valentino Kanzyani je DJ z dve desetletji dolgo in uspešno kariero, ustanovitelj slovenske techno scene, producent z mnogimi uspešnimi izdajami, nedavnim članom družine Cadenza in izvajalec, ki ima za sabo mnogo kolaboracij z znanimi tujimi izvajalci.

1656076_10151868987350740_1897187495_n

Tvoja etiketa Jesus Loved You je ponovno v akciji. Kaj je novega in kaj lahko pričakujemo?

Novost je, da sta zunaj skoraj dve novi plošči! Izšla sta tudi Love Reloaded EP od talenta iz Manheima, ki se imenuje Padež, ter Exposed EP od romunskega dvojca imenovanega Vinyl Speed Adjust.

Najnovejši je trenutno v pripravi in naj za zdaj ostane skrivnost, da bo potem večje presenečenje. Motivacija za obnovo labela je v količini kvalitetne glasbe in talentiranih producentov, ki jih srečujem v življenju in ob svojem delu, ter tudi moji želji, da omogočim manj znanim, a vseeno zelo talentiranim izvajalcem, da izdajo svojo glasbo.

Ali načrtujete kaj novega v prihodnosti?

Vsekakor! Z zvočnimi efekti eksperimentiramo, kot nikoli do zdaj. Sodelujemo s prijatelji in eksperimentiramo z zvoki techna in housa izven okvirja, igramo se s vokali in različnimi inštrumenti… Nisem siguren kako in kdaj ta nov projekt predstaviti javnosti, ampak vsa zabava je v procesu ustvarjanja! Od končne izdaje nas loči še par remix-ov. Remix-e največkrat izdajam, ker nekdo drug postavi rok izdaje in se odloči kdaj mora biti dokončan in ali je zadovoljen z končnim izdelkom. Zelo težko se odločim kdaj je proces ustvarjanja končan, saj vedno mislim, da je možno kaj izboljšati ali spremeniti in končni rezultat je čisto nekaj drugega. Septembra se pripravlja tudi moja izdaja za založbo Bla Bla iz Amsterdama.

Kako opisuješ elektronsko sceno danes in kje vidiš prostor za napredek?

Scena je definitivno večja in bogatejša kot kadarkoli prej. Ni nujno kvalitetnejša v odnosu z kvantiteto, ampak prostora za napredek je vsekakor dovolj. Vse več mladih pritegne tak žanr glasbe, seveda prej ni bilo toliko nekvalitetne glasbe, vendar je to sedaj nek svetovni trend, ki ni odvisen od žanra, ali je to pop ali hip-hop. Po drugi strani imamo veliko kvalitetne glasbe, zelo kvalitetne glasbe, vse več je eklektičnosti v setih in crossoverjev. Tisti, ki se zares zanimajo za glasbo in počnejo to iz ljubezni in strasti, raziskujejo, »brskajo« po record shopih, najdejo neverjetno in pozabljeno glasbo, ki je bila underground tudi svoj čas in sedaj zveni še bolj noro. Vse to prispeva k raznolikosti, zanimivosti in mogočnosti da se DJi izrazijo, kot se še nikoli do sedaj niso mogli, tudi publika vedno najde nekaj po svojem okusu. (Če ga ima?! :D)

Za Hrvaško se govori, da kot festivalska destinacija in kraj za kvaliteten dopust počasi postaja nova Ibiza. Kako to komentiraš glede na to, da si veliko časa preživel na Ibizi?

Kaj ni poanta, da si izmisliš nekaj novega in si pri tem originalen? Ibiza je specifično mesto z zelo dolgo zgodovino, tam se je zabavalo že od 60ih, ampak vseeno nikoli ni bila festivalska destinacija. Specifična je po tem da je na enem otoku toliko različnih klubov in različnih ljudi od starih, mladih, bogatih, slavnih, hipijev, rejverjev… Vse to na istem plesišču. Tako je bilo vsaj do nedavnega, dokler se niso začeli osredotočati na vip lože in podobno. Hrvaška ima vseeno sijajen potencial, da postane najmočnejša svetovna festivalska destinacija – če to že ni? S široko ponudbo raznih festivalov ob svoji prelepi obali, od mega komercialne Ultre v Splitu, do malih festivalov kot je Garden v Tisnu, Sonus in drugih festivalov na Pagu, Dimensions in Outlook v Puli, tudi prihajajoči HYTE v Zadru. Vsi so zanimivi na svoj način in pritegnejo različno publiko, kar je sijajno. Hrvaška tega ne sme izgubiti in mora delati na tem, da se ponudba razvija dalje! Ne številčno ampak s kvaliteto ponudbe – ampak na tem še mora malo delati.

Kaj je najraje ješ, ko prideš na Hrvaško?

Drugače jem vegansko hrano, kar mi do sedaj ugaja. Vendar se na Hrvaškem vedno rad počastim s sveže ulovljeno ribo. Takšne ni nikjer na svetu.

Ali nam lahko razkriješ par novih newcomerjev na elektronski sceni, na katere lahko po tvojem mišljenju obrnemo pozornost?

Dvojec Sadee = David Nicolas in Sebastian Werle – odlična Dj-a, s katerima sem že nekajkrat imel priložnost igrat b2b na ladji na Sonus festivalu, potem L.Y.E – Loquace, Yamen & Eda Super producenti iz Francije, Vinyl Speed Adjust dvojec iz Romunije, ki bosta kmalu imela izdajo na Jesus Loved You in Andrew James Gustav, ki je zelo originalen in odličen DJ.

Če bi lahko sodeloval s komerkoli na svetu: s kom in zakaj?

Z Brian Enom. Želim si ga vsaj spoznati in videti kako dela in razmišlja o glasbi. Drugi kandidat je Stebe Reich, eden izmed najbolj zanimivih klasičnih skladateljev v zadnjih 100 letih.

HYTE po Ibizi, New Yorku, Barceloni, Amsterdamu in številnih drugih svetovnih metropol, prvič prihaja v ta del Evrope in to prav v Zadar. Kaj pričakuješ od tega partija in ali meniš, da je to velika stvar za mesto, kot je Zadar?

Zdi se mi super, da taka organizacija kot je HYTE pride v Zadar. Za promocijo mesta je to odlično v vsakem pogledu, saj HYTE drugače organizira partije v najprepoznavnejših destinacijah ali mekah elektronske glasbe kot so Berlin, Amsterdam in Ibiza. Prepričan sem, da bo nepozabno, za njih igram na Ibizi v klubu Amnesia malo po HYTE Zadar eventu in se zelo veselim prvega srečanja v Zadru. 13394140_1108760582519512_7161831818789392867_n

Kakšno je tvoje sporočilo za kluberje in obiskovalce HYTE Zadar eventa 22. in 23.7 ?
Imejte se radi in širite ljubezen na plesišču. Ne napadajte punc, hehe, ampak bodite obzirni, kulturni in tolerantni eden do drugega. Pomagajte, če vidite, da se nekdo počuti slabo in širite pozitivne vibracije.

Povezava do dogodka: HYTE Zadar

Vstopnico za HYTE Zadar si lahko zagotoviš tukaj.

%d bloggers like this: