• :
  • |

Intervju: Timo Mass

29.5.2017

Pred prihodom v Zagreb na We Love Sound festival kateri se bo dogajal 2. in 3. junija na ŠRC Mladost in v 4 klubih: Johann Franck, Opera, Boogaloo in The Best Venue Hall, smo se pogovarjali z eno naajvečjih zvezd svetovne elektronske glasbe – Timo Maasom. Ta  nemški DJ že več kot 30 let osvaja publiko po celem svetu in tokrat ga boste lahko prvič slišali tudi v Zagrebu

Dragi Timo, kako ste? Trenutno ste na turneji v Južni Amerkci. Se imate lepo?
Timo: Vseč mi je  potovati in mesta katera obiščem so res lepa in  uživam!

Ni veliko glasbenih producentov imelo možnost delat z zvezdami kot so Madonna, Depeche Mode, Fatboy Slim, Muse, Paul McCartney in Kelis. Ali imate kakšno anekdoto povezano z njimi?
Timo: Mislim da je najboljši trenutek ko vam zvezde po koncu projekta rečejo: “Prijatelj, to je super kul remix…”kot se mi je to zgodilo lani z Sir Paul McCartneyjem. Slišati nekaj takšnega od člana Beatlesa je res velika stvar in ki jo doživiš samo enkrat v življenju.

Vaš zadnji album „Lifer“ je izdan na vaši izložbi „Rockets and Ponies“ vključuje sodelovanja z izvajalci kot so Brian Molko iz grupe Placebo, član projekta UNKLE poznan po sodelovanju z bendi kot so Garbage, The Verve in Massive AttackJames Lavelle in poznani britanski raper Mikill Pane. Imeti uspešno izložbo danes ni lahko, kajne?
Timo: Nekateri mislijo, da z izložbo postaneš uspešen in bogat, ampak danes to zagotovo  ni tako. Jaz sem si zamislil svojo izložbo „Rockets and Ponies“  kot umetniško platformo na visokem nivoju, katera se trudi predstaviti novo, zanimivo in sofiscinirano glasbo za vse. Imam velik krog ljudi okrog sebe in trudim se, da ponudim zanimivo glasbo.

Ali mislite, da je privilegij, da samo malo število producentov objavlja ralično glasbo, ki se ne veže samo na en žanr?
Timo: To definitivno ni privilegij, ampak rezultat trdega dela. Narediti nekaj drugačnega in biti odprtega uma ter hkrati eksperimentirati je finalni cilj po mojem mišljenju. Jaz se nikoli ne dotikam samo na osnovni zvok, saj mi postane dolgočasno, kadar je nekaj predvidljivo in lahko za definiranje.

Na katerem projektu delate sedaj? Kaj lahko pričakujemo od vas v prihodnosti?
Timo: Trenutno delam na večih stvareh. Kmalu izide moj EP na moji izložbi “Rejected“ Joris Voorna in na izložbi „MyFavoriteRobot“ katera je bila izglasovana za najboljšo po  časopisu Mixmag. Delam tudi na projektih za pop glasbo. Mirovati mi je dolgočasno .😊

V svoji bogati karieri ste prepotovali svet, sodelovali z veliko glasbeniki in ljudmi iz glasbene industrije. Pomagali ste več DJem in producentom, kateri so danes med naj prepoznavnejšimi. Kateri bi bil vaš nasvet danes mladim, kako uspeti?  
Timo: Danes so drugačni časi, popolnoma drugače kot 80’ in 90 ‘ kot takrat kos em jaz začeli n postal mednarodno prepoznan. To kar govorim je najpomembnejše… Bodite originalni, ne kopirajte drugih in vedno se trudite realizirati vaše  najbolj nore ideje!

Katera pesmi se nikoli ne boste naveličali, ne glede kolikokrat ste jo že slišali?
Timo: Timo Maas & Chickaboo – „Shifter“  😊

A obstaja pesem katero ste izdali, pa vam ni najbolj pri srcu?
Timo: Tudi, če bi obstajala vam nebi priznal! 😊

Preteklo je že nekaj let od vašega zadnjega nastopa na Hrvaškem. Ali imate kakšne spomine na tisto leto?
Timo: Vedno sem se super imel, mislim, da je bilo na zadnje 2 leti nazaj. In vedno, ko pridem se čudim kako je lepa vaša dežela. Če dobro pomislim, sem prvič prišel pred 30. leti na dopust in vaša hrana je pustila pečat na meni. Rad imam jagnjetino na žaru in slivovko. 😊

Bliža se 2. in 3. junij in Vaš nastop na WE LOVE SOUND festivalu. A imate kakšno sporočilo za naše obiskovalce?
Timo: Pričakujem super zabavo, še posebej zato, ker vem, kdo vse nastopa. A sporočilo za obiskovalce – obujte plesne čevlje in vidimo se na plesišču.😊

Vstopnice  na Entrio.hr: https://www.entrio.hr/event/welovesound-zagreb-takeover-weekend-4096

%d bloggers like this: