• :
  • |

Intervju: KLINGANDE

Ljubljana, 14.6.2015
Sara Kobolt

Ko je minuli petek ljubljanski Cirkus gostil svetovno zvezdo, avtorja ene izmed najbolj predvajanih pesmi ‘Jubel’, si je Cedric pred svojim nastopom vzel čas tudi za nas in nam odgovoril na nekaj vprašanj.
Cirkus_Klingande_12_6_15-120_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Partyinfo.si: Verjetno to slišiš kar pogosto, pa bom vseeno vprašala – iz kje izhaja izraz ‘Klingande’ in kaj pomeni?
Klingande: To je švedska beseda za zvok ob udarcu ob kozarec. Kot ljubitelju tega jezika, mi je bilo zelo všeč – čeprav pa ime izgovarjam kot ‘Klingon’.

Partyinfo.si: Kaj je pripeljalo do tega, da je saksofon eden izmed glavnih elementov tvoje glasbe?
Klingande: Ne vem, to je se zgodilo čisto naključno. Ko sem delal glasbo, sem čisto po naključju odprl posnetek, kjer je igral saksofon, pa se mi je zdelo zelo dobro. Res je da sem s tem začel, nočem pa biti kategoriziran kot tisti s saksofon glasbo, hočem poskusiti še veliko drugih stvari.

Partyinfo.si: Najljubši kraj kjer si nastopal in katero mesto ti je najbolj ostalo v spominu?
Klingande: Zelo mi je bilo všeč v Hollywoodu, vsakokrat je prav poseben občutek. Tudi na turneji po Avstraliji sem se imel odlično, nekateri izmed festivalov, kjer sem nastopal so bili čisto nori, všeč pa mi je bila tudi sama pokrajina.

Cirkus_Klingande_12_6_15-126_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Partyinfo.si: Verjamem, da je tvoj urnik precej natrpan in da potuješ po vsem svetu. Zanima pa me ali imaš mogoče kakšno veliko željo nastopati v kakšnem klubu, festivalu ali državi pa do sedaj še nisi imel priložnosti?
Klingande: Nisem kaj dosti razmišljal o tem, a sedaj ko pomislim, veliko takih festivalov je v moji rodni Franciji, kjer bi z veseljem nastopal, pa zaenkrat še nisem prejel povabila. Je pa res, da še nisem izdal nobenega albuma. Prvi je v nastajanju, a vse poteka zeeelo počasi. Se mi pa ne mudi nikamor, imam še veliko časa.
Cirkus_Klingande_12_6_15-104_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Partyinfo.si: Imaš na zalogi kakšno noro ali čudaško izkušnjo z oboževalci?
Klingande: Hm, ja po eni tonski vaji za enega izmed prvih nastopov, me je pri vratih čakalo neko dekle. Nebi bilo nič posebnega, če nebi jokala in kričala na vso moč. Zame je bilo to prav malce noro, ker takih stvari nisem vajen.

Cirkus_Klingande_12_6_15-141_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Partyinfo.si: Če bi res mogel izbrati, kaj bi prevladalo: produciranje ali DJ-anje?
Klingande: Res dobro vprašanje. Ne vem. Začel sem s produciranjem, a sem obenem rad tudi DJ. Eno brez drugega ne gre, tudi kot producent moraš svojo glasbo spraviti med ljudi in to narediš z DJanjem. Ampak če bi res moral odločit, bi zagotovo izbral produciranje.

Foto: Marko Delbello Ocepek

%d bloggers like this: