• :
  • |

Glasbena založba Atlantic Records obtožena goljufije

11.01.2018
T.R.
Partyinfo.si

Pittsburghški producent Eric Dan (E. dan) je obtožil  Atlantic Records, da namerno označijo celotno dolžino albumov kot ulični album (street album) ali komercialni miks (commercial mixtape), samo zato, da bi se izognili plačilu ustvarjalcu albuma in producentom.

V intervjuju za spletno revijo BeatStars je Dan kot primer goljufije navedel album Khalifa, ki ga je ustvaril skupaj z Wizom Khalifo. Povedal je, da so ta album pri Atlantic Records označili za street album in da jima seveda niso plačali tisto, kar bi jima morali.

Isti zaplet se je zgodil leta 2013, ko je Dan skupaj z raperko Snow Tha Product ustvaril album, ki so ga pri prej omenjeni založbi, poimenovali kot mixtape. Po Danovem mnenju so vsa ta poimenovanja in označevanja albumov z imeni, kot so mixtape, street album itd. samo izgovor, da založba ne izplača tisto, kar je dolžna.

Glede na to, da je Atlantic Records ena vodilnih glasbenih založb pod katero je podpisano ogromno izvajalec (seznam) je vsekakor nesprejmljivo, da prihaja do takšnih incidentov. Po Danovi izjavi in obtožbam so ga podprli še številni drugi ustvarjalci, ki pravijo, da so imeli podobne negativne izkušnje tudi z ostalimi glasbenimi založbami.

%d bloggers like this: