Boris Brejcha in njegov High-Tech Minimal

T. R.
10. 10. 2018
Partyinfo.si

Boris Brejcha, 37- letni nemški DJ, ki se vedno bolj uveljavlja v svetu elektronske glasbe, je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjem otroštvu.

Med prvimi izdanimi skladbami sta bila hita ˝Monster˝ in Yellow Kitchen(2006), ki sta  na berlinski lestvici Autist Records hitro zasedla prva mesta, svetovno slavo pa mu je prinesel odličen  hit Lost Memory”.

Kot že omenjeno, je Brejcha znan po svojemu žanru, imenovanem High-Tech Minimal. Žanr, ki je nastal leta 2012, je Brejcha opisal takole:

˝High-Tech Minimal zame  predstavlja inteligentno glasbo prihodnosti. Techno je bil vedno zastopan v moji glasbi, ker sem si želel drugačnosti, sem se odločil združiti dva žanra v enega, seveda, brez kakršnih koli omejitev. Naziv High-tech minimal sem izbral zato, ker je miks elementov, ki jih uporabljam pri ustvarjanju edinstven, kar je popoln opis te posebne kombinacije. Kombinacija minimala in electro zvoka zame predstavljata strukturo pri kateri se lahko popolnoma prepustite domišljiji ter tako ustvarjate nešteto variant˝.

Njegovi najbolj znani hiti so:

Monster, Yellow Kitchen, Fireworker Remixes, Lost Memory, Magic Gum, Sugar Baby, James Bond, Everybody Wants To Go To Heaven, Hashtag, I Am The Joker, Young And Stupid itd.

Brejcha je nastopil na številnih svetovno znanih festivalih, letos je množico obiskovalcev navduševal na Tomorrowlandu.

Brejcho boste lahko v živo videli že 24. 11. 2018, saj bo nastopil v Srbiji, na beograjskem Topljenju. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

%d bloggers like this: