• :
  • |

Ambasada Gavioli se vrača na sceno

Ljubljana 14.11.2018

Prišel je dan, ki ga je slovenska elektronsca scena tako nestrpno čakala.Ambasada Gavioli se vrača prenovljena  in posodobljena.Takole so svoj prihod na sceno pojasnili na njihovem fb profilu.

Novo lastništvo in zaprtje Ambasade Gavioli, niz poizkusov, da bi jo posamezniki prevzeli v upravljanje, pa javno zbiranje sredstev, ki se žal ni izšlo, pa vse do dveh napovedanih dražbah opreme, vse to je močno pretresalo slovensko plesno kulturo in zadnjih desetih mesecih tega leta. Upanje je v marsikomu že ugasnilo, ostale so samo govorice in ugibanja, a naposled se je le zgodilo in novica, da se klub z več kot 20 letno zgodovino ponovno odpira, je med oboževalci poželo veliko zadovoljstvo.

Ambasada Gavioli odpira novo poglavje, a na dediščini, ki smo jo bogatili skozi vsa ta leta.
Kot smo za javnost že povedali, si je novi lastnik prizadeval najti rešitev, ki bi delovanje kluba uspešno pognalo naprej. V partnerskem odnosu z novim upravljalcem sta julija letos začela pogovore in prišla do konkretnih korakov. Od tu odločitev, da dražbe opreme ne bo. Septembra sta si segla v roke in postavila nove temelje za ponoven zagon Ambasade Gavioli. Nov lastnik in upravljalec sta v skupnem dialogu preučila vse možnosti za uspešen poslovni rezultat, ker je seveda terjalo veliko časa.
V tem obdobju so se vendar zgodili pomembni premiki v notranjosti objekta. Obnovitev strehe, osvežitev barv celotnega zgornjega plesišča (privee), montaža klimatske naprave v ta isti prostor, kjer je do sedaj ni bilo, popolnoma nova fasada na celotni stavbi, odprava anomalij v sanitarijah so samo prvi koraki, ki so bili izvedeni, oziroma se trenutno izvajajo.

Ambasada Gavioli je bila zgodba novega tisočletja in časov ko se je klubski program lahko izvajal bolj pogosto. Danes, 23 let pozneje, temu ni več tako in za tem stojijo trdna dejstva. V novo poglavju bomo uvedli konkretne programske spremembe: to pomeni 5 velikih dogodkov na leto, ko bo Ambasada Gavioli zadihala s polnimi pljuči. Manjše plesišče (privee) bo pa od novega leta dalje delovalo vsako soboto, saj je analiza pokazala, da Obala močno potrebuje prostor v katerem se bo tedensko odvija plesna elektronska glasba. Odpirati celoten klub bi pomenilo velikanske stroške, katere pa trg v teh časih žal ne more pokriti.

Vprašanje mnogih je bilo, zakaj se v Ambasadi Gavioli ne odvijajo drugačni kulturni dogodki, ki niso strogo vezani na glasbo in tudi ta del je bil posebej preučen in odločitev je pozitivna. Nekaj dogodkov v smeri kulturnih prireditev za širšo javnost se bo prav tako odvilo v naslednjem letu. Dogovori potekajo vzporedno tudi z modnimi agencijami, ki si želijo kultnega prostora za izvedbo modnih revij, prav tako je nekaj korporativnih dogodkov v planu.

Prihodnost je zagotovo obetavna, tako za največje dogodke kot tudi za tedenske, ko na svoj račun pridejo različne skupine iz cele Slovenije, ki bodo s strani upravnika, povabljene k sodelovanju, torej bo programska shema zelo barvita, kot se za tak prostor spodobi. Napovedati vse planirane novosti je v tem trenutku še preuranjeno, lahko pa zatrdimo, da bodo spremembe korenite in v koraku s časom.

Še nekaj pojasnil o ozvočenju in lučeh, ena najbolj perečih tem s strani ljubiteljev kluba. Akustika prostora ni bila nikoli grajena za klubske dogodke elektronske glasbe ampak je že v osnovi sam arhitekt želel v prostoru teater, kjer glasba ni v prvem planu. Očitkov brez krčmarja se je v letih nabralo ogromno, zato smo se odločili, da s ponovnim odprtjem vzamemo na testiranje tudi primerno ozvočenje in razsvetljavo. Zagotavljanje optimalnega razmerja in postavitve je možno določiti postopoma ko tehniki razberejo parametre tako specifičnega kluba kot je Ambasada Gavioli. Zavedamo se namreč kako pomembno je to za naše obiskovalce in glasbo na sploh.

Za konec pa še dolgo pričakovana napoved: za rojstno dnevno zabavo ob 23.obletnici v goste prvič v Slovenijo prihaja italijanski dvojec Tale Of Us.
Vse podrobnosti pa sledijo zato vas vabimo, da ostanete blizu.

Hvala
ekipa Ambasada Gavioli

%d bloggers like this: