• :
  • |

10. RITEM MLADOSTI ZA GLASBENO ANTOLOGIJO

Jubilejna zabava Radia Antena in agencije Collegim Mondial Travel je v veličastni kulisi razprodanih Stožic postregla s presežkom, ki ga bomo pomnili: skupini Siddharta x Big Foot Mama sta izvedli premierni skupni koncert, ki bo šel naravnost v antologijo domačega rocka, tam pa so nastopili tudi didžej Umek, Filatov & Karas, Mike Vale, Adam, Zgrešeni primeri ter DJ Dey.

Če je Ritem mladosti v prejšnjih devetih izdajah v BTC Cityju ponujal najboljše, kar premoreta domača in regionalna glasbena scena, k nam pa prvič pripeljal tudi tuje zvezdnike, kot so John Martin, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Steve Edwards, Peter Bič Project ter mnogi drugi, je prva dvoranska izvedba delovala tudi kot navdih za razvoj domače bendologije: na pobudo organizatorjev sta se vodilni rock skupini zadnjega obdobja lotili skupnega nastopa na dvojnem odru.

Žur v Stožicah se je začel še pred koncerti, ko je za ogrevanje obiskovalcev poskrbel najbolj poslušan radio za mlade v Ljubljani, Radio Antena. Obiskovalci so se lahko ogreli z 10-imi hiti v vrsti, brez prekinitev in brez oglasov – kot lahko to le na Anteni počnejo vsako uro vsakega dneva od desetih dopoldne do desetih zvečer.

Nazaj v Stožice. Večmesečne priprave obeh bendov so kulminirale v dveurni šoli rock ‘n’ rolla, s katero so glasbeniki spravili v ekstazo razprodano Areno, ki so jo v tako velikem številu doslej napolnili le redki svetovni mojstri. Siddharta x BFM je bila res izjemna predstava zvoka, vizualov in odrske energije dveh zrelih bendov, ki se je začel z izmeničnim koncertiranjem, izmenjevanjem članov in navzkrižnim igranjem vsem znanih hitov, vrhunec pa je bila skupna izvedba mash-upa Nisem več s tabo na soncu, v  katerem se je glasbenikom pridružilo več kot desettisoč grl iz občinstva.

In tudi če bi bil to ves program 10. Ritma mladosti, bi bila zgodba nepozabna. A to je bil le vrhunec noči, ki si jo bomo zapomnili tudi po prvem Umekovem nastopu v Stožicah in obisku dua Filatov & Karas, ki je radijski eter zaznamoval s hit remiksom Don’t be so shy, francoske pevke Imany. V Areni so debitirali tudi Adam in Zgrešeni primeri, Mike Vale ter DJ Dey, izvedbo te nepozabne glasbene zgodbe pa so omogočili Cockta, zavarovalnica Adriatic Slovenica, BTC City ter Pivovarna Union.

10. Ritem mladosti pa je zaznamoval tudi 20-letnico delovanja naše vodilne potovalne agencije za mlade, Collegium Mondial Travel, ki se je v zadnjih letih v regiji umestila tudi kot ustvarjalka ter partnerica vrhunskih glasbenih in družabnih dogodkov. Tudi v letu 2017 boste lahko z CMT-jem obiskali otok Obonjan, festivale Sonus, Hideout, Spring Break Island in Ultro Europe, že čez nekaj dni pa bodo v zagrebški Areni s partnerji gostili spektakularno silvestrovanje ZG 360 NYE Z ARMINOM VAN BUURENOM in kupom zvezdnikov vodilnih svetovnih elektronskih festivalov.

Galerijo slik si oglej TUKAJ.

Foto: Marko Delbello Ocepek.

%d bloggers like this: