• :
  • |

Intervju: John Digweed

Preberite si zanimiv intervju z Johnom Digweedom, ki bo danes  nastopil na festivalu Sonus .
john digweed new pic...

1. Si že kdaj obiskal hrvaško obalo in kaj meniš o njej?

Ja bil sem že na hrvaški obali in tam nekajkrat tudi nastopal in vedno sem se imel super. Vreme in pa plaže so res izjemne in publika je vedno pripravljena za najboljši žur.
2. Na Hrvaško se vračaš po petih letih na destinacijo katero primerjajo z Ibizo(Zrće na otoku Pag-u). Kaj pričakuješ?

Hmmm… Veliko se je zgodilo v zadnjih petih letih. Število partijev in festivalov se je v tej regiji zelo povečalo, scena raste iz dneva v dan in je vse večja in večja.
3. Pred kratkim je bilo preko vašega socialnega omrežja rečeno da “obstaja samo ena Ibiza“. Kaj je tako posebnega na Ibizi po vseh teh letih?

Namen tega posta je bil izraziti mnenje in sicer, da vsi želijo narediti novo Ibizo, namesto da bi naredili nekaj novega kar ni podobno Ibizi in kar bi še vedno pritegnilo množico ljubiteljev glasbe.

SONUS Festival 2014 – Official Trailer

4. Letos ste rezident v Ibiškem klubu Pacha… kakšen je obisk do sedaj?

Še boljše kot lansko leto. Največ obiska je ob petkih in to sezono res uživam v nastopih. Obiskovalci prihajajo s celega sveta kar da dogodkom mednarodni priokus.

5. Nekateri rezidenti Pache so tudi EDM Dj-i in so zelo iskani. Kaj si mislite o njihovi produkciji in njihovem delu?

Poskušam se osredotočiti na svoje delo kot Dj in pa na Dj-e kateri so mi ljubi. Na sceni sem že dovolj dolgo da vem kaj je popularno danes in kaj jutri ne več. Prostora za DJ-e je dovolj, nekateri všečni, drugi spet ne. Nihče pa te ne more prisilit v ples na glasbo katero ne maraš in vedno se lahko obrneš stran.
6. Ste si morda vzeli čas za vpogled line up-a letošnjega Sonus Festival-a? Vaše mnenje?

Line up je neverjeten in komaj čakam na nastop.

7. Vaša založba Bedrock je več kot ena najboljših založb na svetu.

Je tudi brend… Letos praznujemo 16 let in se trudimo z izdajami najboljših skladb, albumov in kompilacij in z nastopi v največjih klubih po celem svetu. Imamo zelo pripadno publiko, katera nas podpira.

8. Ali še zmeraj sodelujete pri menedžmentu založbe in ali poslušate skladbe in odločate o njihovi izdaji? Bi izpostavili katero ime v tej glasbeni industriji?
Ja bolj kot ne, pri tem sodelujeta dve osebi. Prva je Scott in druga jaz. Tako vsak dan sodelujem pri vseh stvareh v zvezi z založbo.

9. Lansko leto ste izdali Live in Sloveni mix na Bedrock-u in Live in Miami, Argentina… kaj stoji za tem konceptom?

Miami album je bil 5. Po vrsti v Live izdajah. Nikoli ni bilo namena izdati serijo – izdan je bil prvi mix in odziv je bil odličen, zato smo s konceptom nadaljevali. Nikoli ne planiramo katerega bomo izdali, gre po principu najboljšega live posnetka, tako ne vemo kateri bo naslednji na vrsti za izdajo. Ljudem je trenutno všečen old scool stil v lepi preobleki.

10. Imate kakšen nasvet za mlade Dj-e in producente. Kateri je skrivni recept za uspeh?

Bodite prijazni, delavni in pozitivni. Bodite vedno na voljo in nastopajte vedno s srcem. Naj se vam ne mudi k uspehom. Vzemite si čas in stvar naredite kot je treba. Bolje je biti maratonec kot šprinter. Imate morda za obiskovalce Sonus festivala kakšno sporočilo? Komaj čakam na letošnji nastop na Sonus-u in prihranite nekaj energije še za moj set.

Avtorica intervjuja:Lana Borič
Prevod:LUka Kovič
Partyinfo.si
19.08.2014
10563064_678841562190219_1628217664074061701_n (1) 2

%d bloggers like this: