• :
  • |

Intervju: Genija Lipar Kadunc

Ljubljana 29.12.2014
Avtor: Sebastjan Ž.

Tokrat bomo na našem portalu predstavili prav posebno obiskovalko zabav, ki jo poznate prav vsi redni obiskovalci partyjev. Genija Lipar Kadunc, profesorica psihologije in pedagogike, ki sama zase pravi, da je hiperaktivna in da v svojem življenju počne veliko stvari. Mnogi se je spomnimo iz priljubljene televizijske oddaje ‘Učimo se skupaj ročnih ustvarjalnosti’, kjer smo ob petkih skupaj ustvarjali. Drugi pa jo poznate kot ‘mati rejva’ ali redno obiskovalko zabav, ki z svojimi kreacijami in pozitivno energijo poskrbi za piko na i na zabavi. Tokrat je Genija ustregla naši želji in z njo smo ob skodelici čaja opravili intervju.

Partyinfo: Katero zabavo si si najbolj zapomnila v svojem življenju in zakaj?

Genija Lipar Kadunc: Definitivno prvo elektronsko zabavo, ki sem jo doživela v Dubrovniku, kjer je bilo 10.000 ljudi. Pred tem sem hodila na manjše zabave v Primadono in Caso del Papa, potem pa me je pot zanesla v Dubrovnik. Prvič sem občutila kaj pomeni party in bilo res, res fenomenalno. Ples na plaži ob glasbi je nekaj, kar človek ne pozabi nikoli. Toliko pozitivne energije in fenomenalne glasbe nisem doživela nikoli prej. Druga taka zabava pa je bil nedvomno Love Parade v Berlinu. Ko sem zagledala to ogromno množico je bil občutek res nepopisen in ta energija mi bo vedno ostala v spominu. Škoda, da  so Love Parade zaradi tragičnih dogodkov ukinili.

Jeff Mills – The Bells

Partyinfo: Kako si prvič doživela obisk Ambasade Gavioli?

Genija Lipar Kadunc: Ambasado sem si predstavljala čisto drugače, kot sem jo potem dejansko doživela. V tistem času so bile v modi dolga svetlikajoča krila, punce so imele visoke ‘buffalo’ čevlje in kar malo me je bilo strah vstopiti v klub. Ko pa sem vstopila skozi vrata, sem začutila neverjetno energijo. Obiskala sem tudi klube na Ibizi, a Ambasada Gavioli nosi tak magičen naboj, kot noben drug klub, ki sem ga obiskala. Lahko bi rekla da je to nekakšen tempelj plesa. Lahko bi trdila, da jo še dan danes čutim kot svetišče zabave in že takrat je bil občutek, kot da ta prostor ni iz tega planeta.

Partyinfo: Kako potekajo priprave preden obiščeš zabavo?

Genija Lipar Kadunc: Vse je do potankosti premišljeno. Točno vem kateri DJ-ji bodo vrteli in pred tem si skrbno izberem kaj bom nosila. Na zabavo grem rada oblečena v svoje kreacije, da se ne počutim tako uniformirano in lahko stopim iz vsakdanjega življenja.

Partyinfo: Si si kdaj predstavljala, da bi prenehala obiskovati zabave?

Genija Lipar Kadunc: Nikoli se nisem zastavljala takšnih vprašanj, a z lahko trdim, da bom partyje obiskovala dokler bom le mogla. Če bo treba, bom šla tudi s pomočjo palice na party. (smeh)

Partyinfo: Kaj občutiš na zabavah?

Genija Lipar Kadunc: Na zabavah vedno čutim noro energijo. Vsi okoli mene čutijo moje energijo in sama dobivam navdih za ustvarjanje. Res neverjetno je, kako se lahko sprostim na zabavah in pri tem dobim nove ideje za svoje delo kot pisateljica, slikarka ali strokovna delavka.

Partyinfo: Te kdaj moti, da te na zabavah poznajo prav vsi?

Genija Lipar Kadunc: Včasih sem prav razočarana, ko ljudje pravijo da me vsi poznajo. To sploh ne drži! Vsi me videvajo na zabavah, a me v resnici nihče ne pozna. Tudi imena ‘techno mama’ ne sprejemam. Edino pravo ime, ki sem ga sprejela, je ‘mati rejva’, izhaja pa iz Vulkano beach zabave, ko je eden izmed DJev stopil do mene in rekel: ‘Ti si mati rejva!’. Vzdevek ‘mati rejva’ sprejmem, ne pa ‘party mama’, ‘techno mama’, v to kar so mnogi pretvoril, mi pa nekako ne sede! Sebe ne smatram kot neke vrste atrakcijo na zabavah. Ljudje dan danes niso iskreni in si včasih izmišljujejo različne zgodbe. Sama zase menim, da sem kar nekaj dosegla v svojem življenju, saj sem poleg oddaje izdala tudi nekaj knjig za mlade.

Partyinfo: Poznaš veliko DJ-jev?

Genija Lipar Kadunc: To je prav težko vprašanje. Osebno jih ne poznam, a se vedno najdejo DJji, ki na partyjih pristopijo do mene in me pozdravijo. Mnogi pravijo, da sem njihova ikona in da prinesem posebno energijo.

Partyinfo: Kakšne zvrsti glasbe poslušaš ?

Genija Lipar Kadunc: Ko kuham rada poslušam dalmatinsko glasbo in si pripravim kaj dobrega za pod zob. Ko študiram najraje poslušam klasično glasbo; elektronsko glasbo pa poslušam le ob vikendih, če odidem na party. Najraje poslušam psytrance, progressive ali techno. Partyje si ob vikendih vzamem kot nagrado po ustvarjalnem delu skozi delovni teden. Želim si in upam, da bo ta scena še dolgo na razpolago vsem nam, privržencem elektronske glasbe!

Partyinfo: Kaj bi sporočila mladim, ki gredo prvič na party?

Genija Lipar Kadunc: Če se v manjši količini spije nekaj alkohola za sprostitev, menim, da to ni takšen greh! Redno konzumiranje drog pa zna dolgoročno usodno vplivati na posameznikovo psiho. Mnogi nekdanji rejverji, so kar naenkrat padli v hudo depresijo in poniknili iz plesne scene. Jaz jih pogrešam.

Partyinfo: Bi kdaj postala DJ-ka?

Genija Lipar Kadunc: Haha, sedaj ste me pa ujeli. Res zadnje časa razmišljam, da bi se preizkusila v tem in želja počasi postaja resničnost, samo časa mi zmankuje. Mnogi DJ-ji  so mi izrazili podporo in mislim, da boste kdaj v prihodnosti doživeli tudi nekaj takega. A pred tem se moram še veliko naučiti.

Valentino Kanzyani – Flying


Partyinfo
: Bi za konec še kaj sporočila našim bralcem?

Genija Lipar Kadunc: Zmeraj sem bila del mladih, z njimi delam že vse življenje in rada se družim z njimi. Upam da ga bomo še velikokrat ‘žurali’ in se vidimo na naslednji zabavi. In nenazadnje me je mladina vzela za svojo, ker sem prepoznavna po preteklih serijah televizijskih oddaj na ‘nacionalki’. Ko nekaj počnem s srcem, se to čuti, kot se čuti, da v plesu uživam. Vesela, celo ponosna sem, da so me sprejeli takšno kakršna sem.

%d bloggers like this: