• :
  • |

Intervju : Crocy

Crocy že več kot desetletje trese plesišča po slovenskih in tujih klubih ter festivalih s trendovsko house glasbo. Njegove sete vedno spremljajo tople ter globoke bas linije in močan groove, vse to pa je tudi zaščitni znak njegove produkcije. Zadnjih nekaj let Crocy redno izdaja svoje izdelke pri belgijski kultni založbi Bonzai, kjer je v začetku leta med drugimi izšel njegov remix za enega največjih trance producentov Airwave-a. Omembe vredna je tudi njegova avtorska pesem “Cry” v sodelovanju s kanadsko pevko Ashley Berndt, ki je poleg odličnega odziva na plesiščih dosegla tudi že več kot 200 tisoč ogledov na YouTube-u. Poleg nastopov in lastne produkcije Crocy vsak mesec pripravi enourni podcast “#deeperdivine”, ki ga je moč najti na vseh njegovih socialnih omrežjih. Preberite si kaj je Crocy   v krajšem intervjuju povedal povedal za Partinfo.si.

Crocy feat. Ashley Berndt – Cry (Original mix)

Partyinfo.si: Koliko časa se že ukvarjaš z vrtenjem glazbe in kakšne spremebe si občutil v tem času?
Crocy:Vrteti sem začel leta 2001, od vsega začetka pa vrtim house. Mnogi (predvsem organizatorji) mislijo, da vrtim trance, ker sem bil rezident organizacije Eureka! Music (konec junija je zaključila svojo pot) in se pojavljal na njihovih eventih. To je daleč od resnice.  Na njihovih dogodkih sem ogreval plesišča za trance zvezdnike, tako da sem lahko brez problema predvajal zvok po svojem okusu, le ta pa je bil še vedno v konceptu večera. Kot sem že rekel, od vsega začetka vrtim house. Od vokalnega, ki sem ga vrtel na vinylih, sem prešel na progressive-house a pred nekaj leti spet presedlal nazaj v house in deep-house vode; če že moram predalčkat.
Spremembe se pojavljajo povsod, tako pri produkciji glasbe kot tudi pri vrtenju. Prišli smo iz vinylov na USB ključke, računalnike, midi kontrolerje. Pri produkciji iz hardware-a na software. Spomnim se, da so pred 10 leti žurali starejši, sedaj na klubskih plesiščih vidiš veliko mlajše plesalce. Promocija se je v veliki meri preselila na internet. Včasih je bilo popularno zbirateljstvo flyerjev, tega je vedno manj. Samo še redki promotorji (v Sloveniji) si privoščijo reklamo na plakatih in jumbo oglasih. Veliko stvari se je spremenilo a pomembno je, glasba pa je tista, ki nas še vedno povezuje.

Partyinfo.si
:
Ko vrtiš v klubu kaj te najbolj navduši je to odziv publike ambiena ali kaj drugega?
Crocy:Kljub temu, da je glasba primarni dejavnik za dober žur je najbolje, če je vse od naštetega v sinergiji. Včasih je bolje vrteti pred 50 plesa in dobre glasbe željnimi obiskovalci kot nekaj tisoč glavo množico od katere ne dobiš taprave energije. Tudi ambient veliko pripomore k dobri atmosferi. Na primer, konec aprila sem vrtel na Bledu v Titovi Čajnici (Caffee Belvedere) – izvrsten ambient. Začel sem vrteti nekaj pred peto uro zjutraj ravno, ko se je začenjal prebujati dan. Na plesišču je bilo še vedno 3/4 plesalcev in energija je bila nepopisna. Ob koncu seta je bil že čisti dan. To je bil eden izmed ljubših večerov letošnje sezone na mojem urniku.

Partyinfo.si
: S čim se ukvarjaš v času ko ne vrtiš?
Crocy:Na prvem mestu je družina (sin, žena in njena hči). Leto in pol star sin je vsekakor pozitivna popestritev mojega življenja in definitivno največja inspiracija za mojo produkcijo. Če nismo skupaj v hribih ali na kakšnem izletu me najdete v studiu ob prižganih zvočnikih. Produkcija je tista, kamor izlivam svoja čustva. Produkcija glasbe je tista stvar, ki jo bom počel dokler bom slišal.
Partyinfo.si: Kateri klub je po tvojem mnenju zibelka rejva v Sloveniji in zakaj?
Crocy:Vprašanje, ki kar kliče po odgovoru: Ambasada Gavioli. Ampak ne. Slovenci pozabljamo, da se je “rave” začel in že dogajal še preden je Ambasada Gavioli postala meka elektronske glasbe v Sloveniji. Malo kdo omenja klube kot so: Ambient (Celje), Propaganda (Lj), Central (Lj), Ostriga (Šk. Loka), nenazadnje tudi K4 in vrsta “pop up klubov”.
Ne smemo pozabiti niti na zloglasni celjski Teater, kjer so se odvijali vsi uradni afterji legendarnih masovk v halah Golovec v organizaciji Mr.Space.
Partyinfo.si: Kakšni so tvoji plani v prihodnosti?
Crocy:Kot sem že prej dejal; Produkcija glasbe je tista stvar, ki jo bom počel dokler bom slišal. Trenutno imam kar nekaj projektov, ki jih bom končal. Ko pride prava inspiracija bo nastal tudi moj prvi studijski album.Partyinfo.si
S.Kuhar
22.07.2014

%d bloggers like this: