• :
  • |

Intervju: Vodja Dance Performer Group Saint&Sinner Biba Beredinka

Pogovarjali smo se z vodjo Dance Performer Group Saint&Sinner, katero prav gotovo pozna vsak obiskovalec partijev in klubskih zabav. Z navdušenjem in veseljem je povedala, kako doživlja svoje delo in predstavila skupino:

RICHIE HAWTIN @ SUMMER GATHERING 26.07.2014 @ Ambasada Gavioli

Sem Biba Berendika, strastna ljubiteljica plesa in glasbe. To strast gojim in negujem že od malih nog, kot plesna animatorka – performerka pa se udejstvujem 9 let. Premikanje telesa ob zvokih dobre glasbe je zame nekaj plemenitega, nekaj, v čemer neizmerno uživam. Popolnoma se predam ritmu in takrat doživljam občutke, ki me najbolj osrečujejo. Ples me nikoli v življenju ni razočaral.V nadaljevanju si preberite kaj je povedala v krajšem intervjuju za Partyinfo.si.

Partyinfo.si: Kako si preživela to poletje? Koliko nastopov si imela in ali ti je kateri posebno ostal v spominu?

Biba Beredinka: Tole poletje je bilo zelo pestro in polno dogajanja, preživela sem veliko zanimivih nastopov. Osebno mi je v spominu najbolj ostal Richie Hawtin v Ambasadi Gavioli.

Partyinfo.si:  Vidimo, da si svoj show nadgradila tudi z ognjenim performensom. Nam zaupaš kaj več o tem?

Biba Beredinka: Da, v zadnjem letu in pol se pogosto ukvarjam z ognjenim šovom. Svoje znanje rada znova in znova nadgrajujem, saj ne maram monotonosti in s tem ni bilo nič drugače. V tako obliko nastopov sem se zaljubila, ko sem si na enem izmed koncertov ogledala nastop prijateljice, ki se s tem ukvarja že več let. Navdih in učne ure sem dobila pri njej, seveda pa so sledile naporne vadbe in treningi.

10685199_10204731504948744_1443496897_n10660958_10204731507548809_1442156753_n

Partyinfo.si:  Kako občutiš svoj nastop na odru, ko te opazuje praktično celotna publika? Čutiš kakšno posebno energijo?

Biba Beredinka:Kar težko najdem besede, ki bi lahko opisale moje občutke. To je preprosto drug svet. Ko povežem skupaj vse elemente – glasbo, energijo, pozitiven vibe publike, ambient, je kot v pravljici. Neverjetno pozitivni občutki. S tem razlogom to počnem že 10 let.

Partyinfo.si: Kakšni pa so tvoji občutki o dejstvu, da ti delo omogoča spoznavanje vseh znanih DJ-ev? Na primer na Sonusu si spoznala vse headlinerje?

Biba Beredinka: Seveda si vesel, sploh če to zvrst glasbe spremljaš 15 let in veš malo več o tem. Drugače pa moram povedati, da so to čisto preprosti ljudje. Kapo dol, velik respect in le tako naprej.

Partyinfo.si: Nam lahko malo opišeš svoje doživetje Barrakude in Sonusa?

Biba Beredinka: Letos sem se že drugič udeležila Barrakud in prvič Sonusa. Sem brez besed, saj sta festivala fenomenalna. Se ju splača obiskati. Mogoče Barrakud nima tako mogočnega line up-a kot Sonus, ampak je meni osebno najljubši. Traja 6 dni in glasba je od prvega do zadnjega dneva neverjetna. Slišala sem ogromno novih DJ-ev, ki jih prej nisem poznala. Bila sem pozitivno presenečena, bili so boljši od marsikatere zvezde! V spominu so mi najbolj ostali Carlo Lio, Dubfire, Art Department, Adam Beyer, Miss Sunshine. Seveda vse pohvale tudi našima slovenskima zastopnikoma – Tomy Declerque in Damir Hoffman. Navdušili so me tudi italijanski DJ-i, še posebej Alessia Lerma in Federico Gtt. Imata neverjetno techno glasbo in bi ju prav rada enkrat slišala v Sloveniji. Kar se pa tiče Sonusa, tu smo slišali največje zvezde elektronske glasbe. Neverjetno, da v šestih dneh vidiš toliko priznanih DJ-ev, sploh nimaš časa vseh slišati. Line up je res močan. Najbolj so mi ostali v spominu Marco Carola, Joseph Capriati, Chris Liebning, Luciano, Ricardo Villalobos in pa seveda, eden in edini, Richie Hawtin. Tudi tu bi rada pohvalila slovenske DJ-e, ki so res razturali. Bravo, Valentino Kanzyani, Ian F, Aneura in  Aney F. Energija je bila na obeh festivalih neverjetna, je res neko neverjetno doživetje. Čeprav je bila na Sonusu malce prevelika gneča, ampak kdo se lahko upre takšnemu line up-u. Organizatorjem obeh festivalov lahko rečem le : tako naprej! Bravo za line up in organizacijo. Že komaj čakam prihodnje leto!

Partyinfo.si: Hvala za pogovor in se vidimo kmalu na plesišču.
Biba Beredinka: Hvala tudi vam za prijeten klepet. Se vidimo na plesišču.

Avtorji fotografij: Dejan Hren; Biba Beredinka, Ines Astaroth Kreator, Partyinfo.si
Partyinfo.si Sebastjan Ž.
4.9.2014

%d bloggers like this: